Studenten slaan handen in elkaar voor marketingbureau

13/11/2019

Switch Visuals, een marketingbureau van vier studenten, draait op volle toeren. Zo combineren de student-ondernemers de opleiding netwerkeconomie met hun passie storytelling.

Het hoeft niet te verwonderen dat het bij Switch Visuals draait om verhalen. “Dat is net het leuke, we stappen bij elke klant in een ander verhaal. Meestal zijn dat ook zaken waar je nog niets over weet. We verzorgen nu bijvoorbeeld de communicatie van een dokterspraktijk in het Kortrijkse, heel leerrijk!”, vertelt student Jorden D’hulster.

Bezint eer ge begint

Onder het motto ‘een goed voorbereid man is er twee waard’ gingen de student-ondernemers eerst te rade bij verschillende instanties vooraleer ze Switch Visuals uit de grond stampten. Jens Verhoeven: “Het was belangrijk om na te gaan wat het statuut van student-ondernemer precies inhoudt en ook hoe we onze onderneming met vier personen best organiseerden. Door met veel mensen te praten, werden we steeds zekerder van onze zaak.”

(lees verder onder de foto)

Hoe voordelig is student-ondernemerschap?

De vier netwerkeconomen in spe zijn vol lof over hun eerste stappen als student-ondernemer. “Enerzijds stelt onze hogeschool (Howest, red.) zich heel flexibel op en anderzijds hoef je veel minder sociale bijdragen te betalen. Ook de vennootschapsbelasting valt de eerste drie jaar lager uit”, klinkt het.

Beluister het volledige interview met het team achter Switch Visuals.

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.