Studenten halen Eurogig naar België

20/02/2020

Studenten van het derde jaar eventmanagement organiseren de eerste Belgische editie van Eurogig op 20 februari. Dit project, waarbij Europese landen artiesten uitwisselen, is oorspronkelijk meer dan twintig jaar geleden gestart door de universiteit van Glasgow. 

“We hebben de mogelijkheid gekregen om voor het eerst Eurogig te organiseren omdat Vives al connecties heeft met de universiteit in Glasgow“, klinkt het bij de studenten. “Glasgow heeft Stephen Gethin, een Schotse soloartiest, uitgekozen om naar België te sturen. De line-up vulden wij zelf nog aan met twee Belgische acts: Mitch en Boy Minos.” Omgekeerd kozen de studenten de Belgische band Bleak die in Schotland mag optreden.

Afstudeerproject

“Voor onze bachelorproef is de klas opgedeeld in verschillende groepjes. Samen vormen we één groot evenementenbureau, waarbij we elkaar ook moeten helpen. Ons groepje koos binnen eventmanagement voor de afstudeerrichting Music & Entertainment, dus dit evenement past binnen de grenzen van wat we later willen doen. Het leek ons wel echt een grote uitdaging en dat is het ook.”

Vooral de financiële zaken bleken een grote moeilijkheid. “Vorig jaar liepen we al stage bij een externe organisatie. Het verschil met dit jaar is dat we alles zelf moeten doen, we moeten zelf geld zoeken om iets te organiseren. We zijn onafhankelijk van school en moeten zelf onze plan trekken. Vooral sponsoring zoeken is lastig, zo vlak na de Warmste Week. Veel mensen in Kortrijk hebben in december geld gedoneerd voor het goede doel. Het is dus heel lastig voor ons om geld te verzamelen, zeker als niet-goed doel.”

“Ook muzikanten zoeken was moeilijk”, klinkt het nog. “Omdat we weinig budget hadden, gingen we op zoek naar artiesten die niet te veel vroegen van ons en het wel zagen zitten om voor naambekendheid op te treden.”

Toekomstblik

In andere landen is het Eurogigproject al veel groter. In Schotland zelf vindt het evenement over verschillende dagen plaats, als een klein festivalletje. Alle acts van de verschillende landen spelen daar op één groot evenement en sinds dit jaar dus ook een Belgische act. “Uiteindelijk is het ook wel de bedoeling dat het bij ons ook groter wordt, maar dat is dan voor de derdes van volgend jaar”, lachen ze nog.

Lees ook:

 

Emilie De Clerck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.