Studenten zamelen instrumenten in voor muziekschool in Oeganda

23/11/2018

Vier laatstejaarsstudenten handelswetenschappen en bedrijfskunde aan de hogeschool Vives in Kortrijk organiseren een inzamelactie van muziekinstrumenten voor een muziekschool in Oeganda. Daarnaast hebben de studenten een crowdfunding opgezet om het ingezamelde materiaal op te sturen.

De studenten kwamen de muziekschool op het spoor tijdens een opdracht voor het vak fundraising. “Een leerkracht van ons is al een paar keer in Iganga geweest en kent de bezieler van het project, John Susi Mpandi“, legt student Quentin Rasson uit. “John studeerde directie in Tilburg en terwijl hij daar was, dirigeerde hij verschillende bands. Het geld gebruikte hij om tweedehands instrumenten aan te kopen en een huis te huren als opvangplaats voor meer dan 20 straatkinderen, die hij zelf opvoedt.”

Quentin besloot als snel om samen met zijn medestudenten Lars AlleweireldtArnaud Crols en Thomas Verstraete het project van John Susi Mpandi te steunen in plaats van een eerder klassieke fundraising. Arnaud Crols: “We willen de inzamelactie zo snel mogelijk afronden, want de examens komen eraan. Voorlopig mikken we op eind november of december. De crowdfunding loopt tot woensdag 19 december.” Wie de actie wil steunen, kan terecht op de Facebookpagina ‘Music for Uganda’ en het crowdfundingplatform KissKissBankBank.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.