Textiel verbindt Kortrijkzanen: verhalen achter de foto’s

22/01/2020

Veertien Kortrijkse amateurfotografen en evenveel Kortrijkzanen met migratieachtergrond sloegen de handen in elkaar. Door te luisteren en te spreken met elkaar leerden ze over traditionele kledij en de waarde ervan voor de drager. Samen trokken ze naar een voor het model betekenisvolle plek in Kortrijk om die verhalen vast te leggen op de gevoelige plaat.Professioneel fotograaf Lieven Lefere begeleidde de fotografen.

Deze hartverwarmende ontdekkingstocht naar textiel uit verschillende hoeken van de wereld, en naar de verhalen die in de stof verweven zitten, resulteerde in boeiende portretten én verhalen die een mooie aanvulling bieden op ‘Textiel in Verzet’. FMDO (Federatie van sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond), Kortrijk aan Culturen, Vormingplus en Texture sloegen de handen in elkaar voor dit project.

Het Kortrijkse medialab Quindo capteerde enkele van deze verhalen. Het participatief project Textiel in Verbinding brengt Kortrijkzanen met en zonder migratieachtergrond samen. De 14 portretten en de 4 audiofragmenten zijn tot en met zondag 16 februari 2020 te bewonderen en te beluisteren in de Centrale bibliotheek (Leiestraat 30) en in museum Texture (Noordstraat 28).

Meer informatie over het project vind je hier.

Beluister en bekijk het verhaal van Menqa, afkomstig uit India en gefotografeerd op haar bed door Christine.

 

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.