Texture springt mee op de kar van museumpas

28/11/2018

Texture, het vlasmuseum aan het Johny Turboplein in Kortrijk, kan je voortaan bezoeken met de museumpas. Met zo’n pas heb je toegang tot 124 Belgische musea en 249 voorstellingen. De museumpas kost 50 euro en is een jaar geldig.

Het initiatief is een primeur in België. Het is de eerste keer dat musea vanuit Vlaanderen, Wallonië en Brussel samenwerken. Het doel: musea toegankelijker maken voor iedereen. Mensen met een kansenstatuut kunnen de pas zelfs verkrijgen voor 10 euro. Op de site van museumpas staat een handig overzicht van de deelnemende musea en tentoonstellingen. Ideaal voor wie soms niet weet wat te doen.

Het Kortrijkse Texture voert nu dus ook de mooie korting van de museumpas in. Het museum spitst zich toe op het vlas en vertrekt daarbij vanuit de collecties van twee verzamelaars. De hele geschiedenis van de vlasnijverheid in het zuiden van Vlaanderen komt aan bod. Verder heeft het museum nog een uitgebreide verzameling aan afgewerkte vlasproducten. Voor of na het museumbezoek kan je ook nog altijd iets eten of drinken in Kaffee Damast, een aanrader.

Jules Desplenter

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.