‘The Best of Dorien B.’: een sterk debuut van Anke Blondé

24/09/2019

De debuutfilm van regisseur Anke Blondé gaat over het leven van Dorien B. dat plots niet zo perfect lijkt als ze zelf dacht, en hoe ze met dat besef omgaat. De vraag is: geldt dat ook voor The Best of Dorien B., de opener van Filmfestival Oostende? Is die film echt zo goed, of is dat maar schijn? Jongerenreporter Louis Vanoosthuyze ging op onderzoek uit.

Eerste langspeelfilm

Niet enkel Anke Blondé maakt haar debuut met deze film. Ook de hoofdrolspelers Kim Snauwaert en Jelle De Beule zijn voor het eerst te zien op het grote doek. Het is een wonder dat dat nog niet eerder is gebeurd. Beide acteurs hebben duidelijk talent en je zou zelfs vermoeden dat ze al een hoop films achter de rug hebben.

Serieuze grapjassen

Naast Jelle De Beule nemen nog enkele andere comedians een rol op zich. Zo kan je zowel Sebastien Dewaele als Dries Heyneman aan het werk zien in de film. Deze twee ken je misschien van Bevergem. Verder passeren er enkele acteurs van Eigen Kweek de revue. De top van de West-Vlaamse scene dus.

Kort- of langspeelfilm?

De regisseur gebruikt opvallend vaak close-ups. Specifieke situaties lijken daardoor soms belangrijker dan het geheel. Op den duur lijkt het alsof het niet gaat om een langspeelfilm, maar om een aaneenschakeling van verschillende kortfilms. Bijgevolg is het lastig om je volle aandacht erbij te houden. Plus, de spanning mocht net iets meer worden opgedreven.

Humor op een bedje van herkenbaarheid

De humor wordt niet zozeer door overdreven acteerprestaties of uitvergrote absurde wendingen gecreëerd, maar wel door de herkenbaarheid van de gesprekken die gevoerd worden. Reken daarbij enkele hilarische gênante situaties en je weet dat The Best of Dorien B. de juiste dosis humor bevat. Voor de vrouwelijke kijkers is de debuutfilm des te interessanter, aangezien het verwachtingspatroon van de maatschappij naar vrouwen toe regelmatig op de korrel wordt genomen.

Vooral de combinatie van een unieke humor en de opvallende keuze van de cast maken deze film een beloftevol debuut.

The Best of Dorien B. is nog tot 1 oktober te zien in de Budascoop, ook in de Kinepolis speelt de film nog even.

LEES OOK

Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.