Interview: The Radar Station over debuutplaat Life Inside A Tornado

07/09/2020

5 september was een grote dag voor de mannen van The Radar Station. Na hun deelname aan De Nieuwe Lichting brachten ze afgelopen vrijdag hun debuutplaat uit. O.a. Subtle Science, het nummer waarmee de band de wedstrijd won, staat op dat album. Dat nummer wordt vergezeld door 10 andere liedjes waar de mannen ruim drie en een half jaar aan gewerkt hebben.

Foto header: Diedrik Van Hecke

Ook het laatste nummer van The Radar Station, The Giant, staat op Life Inside A Tornado. Speciaal voor hun debuutplaat hebben de mannen een langere versie van het nummer gemaakt. De plaat bevat ook nog reeds uitgebrachte singles, zoals Voices en Pictures Of You, een cover van The Cure. De titel van de plaat is wel een logische keuze, het is namelijk een stukje tekst uit Zanzara. ‘Het verwijst een beetje naar het terechtkomen in de ratrace van onze maatschappij. Ook het feit dat je soms het gevoel kan hebben dat je woorden weinig betekenen, maar dat je aan de andere kant met de juiste mindset veel kan betekenen’, vertelt Brent, zanger van de band.

Donderdag speelden de mannen samen met Crooked Steps en Sunday Rose in OLT Rivierenhof. Vorige week vertelde Lou van Crooked Steps al dat ze er ongelofelijk veel zin in hadden en dat gevoel herkenden ze bij The Radar Station. ‘Rivierenhof is één van de mooiste plaatsen in België om als band te spelen’, klinkt het. Voor het eerst in lange tijd stond de band nog eens op een podium, maar het was zeker niet de laatste keer. Binnenkort kunnen we The Radar Station nog veel meer aan het werk zien, op 22 oktober stellen de mannen het album voor in de Ancienne Belgique.

Hieronder kan je het interview uit #Ballekens nog eens beluisteren.

 

Quindo · Interview – Brent van The Radar Station vertelt over hun debuutplaat – door Alexander Ballekens

Je kan Life Inside A Tornado hieronder checken. Als je de plaat in huis wil halen, kan je een kijkje nemen op de webshop.

Lees ook:

 

Alexander Ballekens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.