The RG’s lost nieuwe single

04/04/2018

Op vrijdag 4 mei stellen de rockers van The RG’s hun nieuwe plaat voor in Den Trap te Kortrijk. De producer van het nieuwe album is niemand minder dan Brent Vanneste van Steak Number Eight.

Stevige rock en een punkrock-attitude op het podium, zo kan je de Kortrijkse rockband The RG’s perfect omschrijven. De band startte in 2013 als een tweekoppig project, maar verwelkomde al snel een bassist om wat extra kick toe te voegen aan de muziek. In 2015 lanceerden ze hun eerste titelloze album. De drie artiesten schrijven zelf hun nummers en besteden veel aandacht aan het creëren en behouden van hun eigen sound.

Het muzikale trio was eerder al te zien op het podium van De Kreun in Kortrijk (als support voor Feeder). De reacties van het publiek maakten al snel duidelijk dat de Kortrijkse band garant staat voor een uniek spektakel. “The RG’s spatte een halfuur aan een stuk uiteen als een splinterbom, en het was hemelse pijn”, klonk het.

Binnen een maand staat de release van het tweede album ‘The Cricket Sound’ op het programma. Hiervoor werkte de band samen met Brent Vanneste van Steak Number Eight, die de rol van producer op zich nam. Hun nieuwste song maakt meteen duidelijk waar The RG’s voor staan: stevige en energieke beats.

Brenda Jaminé

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.