Theater Antigone zoekt jongeren zonder podiumvrees

23/01/2019

Droom je ervan om ooit eens op theatertournee te gaan? Ben je niet vies van een podium? Goed nieuws: binnenkort start Theater Antigone met een nieuw project voor jongeren tussen 18 en 25 jaar.

Het traject naar de tournee verloopt in verschillende fases. “Eerst zijn er vijf workshops waarin de deelnemers, samen met een professionele regisseur, aan de slag gaan met hun eigen fascinaties en ervaringen. Het zullen enkele intense dagen worden, vol acteren en improviseren”, legt publiekswerker Liesbeth Verplancke uit. Na de workshops volgen er enkele toonmomenten.

“Na alle toonmomenten stelt David met de jongeren uit de verschillende workshops een nieuwe groep samen. Binnen het professionele kader van een echte theaterzaal repeteren zij van augustus tot oktober voor een volwaardige voorstelling die na de première ook op tournee gaat.”

Begeleiding van de bovenste plank

De regisseur van dienst is David Dermez, die zelf te zien is in de nieuwste Antigone-voorstelling Cerebriraptor. Naast een vaste waarde in het theatergezelschap op Overleie werkt hij als theatermaker al 15 jaar samen met jongeren. De Gooikenaar is een bezige bij en speelde mee in onder meer de series Quiz Me Quick, Aspe en Van Vlees en Bloed.

(lees verder onder de video)

 

Nou, regisseur David Dermez heeft een boodschap voor de jeugd 🤔😁 (En ook: https://bit.ly/2QMkACl)

Geplaatst door Theater Antigone op Donderdag 17 januari 2019

 

Deelnemen aan de workshopreeks kost 50 euro. De eerste workshop vindt plaats op vrijdag 1 februari. Het project is een samenwerking tussen Theater Antigone, De Spil Roeselare, CC De Schakel Waregem, CC Wevelgem, CC De Steiger Menen, CC Het Spoor Harelbeke en OC d’Iefte Deerlijk, stad Kortrijk en Uit in Zuidwest.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.