Theatervoorstelling ‘De Barbaren’ gaat geen taboes uit de weg

08/09/2021

Een half jaar later dan voorzien speelt De Barbaren deze week in Kortrijk. De theatervoorstelling pakt onderwerpen aan die op het voetbalveld nog serieus tieren: van racisme tot machismo, van homofobie tot corruptie. Op 9, 10 en 11 september kan je de voorstelling in Antigone gaan bekijken. 

“In een stad als Glasgow stijgt het huiselijk geweld tegen vrouwen met 30% wanneer de Celtics en de Rangers tegen elkaar spelen. Om de zoveel maanden krijgt een Afrikaanse speler een bananenschil naar zijn hoofd geslingerd. Na elk WK blijft de organiserende stad achter met een financiële put die vaak haar armste bewoners treft. De Brits-Nigeriaanse profvoetballer Justinus Soni Fashanu pleegt na zijn outing als homo zelfmoord omdat hij de spreekkoren van het publiek tijdens de wedstrijden niet meer aan kan. Maar de bal blijft rollen.”

Vanuit die thematiek en gedachtengang vertrok Haider Al Timimi, artistiek leider bij Antigone, bij het maken van De Barbaren. Hij belicht verschillende stukken van de maatschappelijke discussie die vaak nog taboe zijn. In De Barbaren volgen we een afgedankte voetbalmascotte, die wakker wordt in een wereld die hij niet langer herkent. Hij wordt op sleeptouw genomen door vijf spelers, op zoek naar de verloren ziel van hun sport.

Tickets kan je bestellen op de site van Antigone.

Speeldata:

Donderdag 9 september 2021 om 20:15
Vrijdag 10 september 2021 om 20:15
Zaterdag 11 september om 20:15

Tarief onder 26 jaar: €10
Standaardtarief: €13

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.