Therion knalt in de Kreun

12/03/2018

De Zweden van Therion, een van de grondleggers van de symphonic metal, stelde op donderdag 15 februari hun nieuwe album Beloved Antichrist voor in De Kreun. Het is het meest ambitieuze werk van de band tot nog toe. Bovendien is het niet zomaar een album, maar een heuse 3 uur durende metal opera. Christopher Johnsson, gitarist en stichtend lid, haalde de inspiratie voor de nieuwe plaat uit het 19e-eeuwse boek 'Tale of the Antichrist', geschreven door Russisch filosoof-schrijver Vladimir Soloviov.

Therion begon het concert waar het album eindigt, namelijk met Theme of the Antichrist. Meteen viel op dat een van de hoofdriffs een vertrouwd klinkend doorslagje is van Led Zeppelin’s klassieker Immigrant Song. Daarna volgden niet zo gek veel nummers meer van het nieuwe album. Niet onbegrijpelijk als je bedenkt dat de tour 66 dagen duurt, er 25 landen worden aangedaan en een 50-tal optredens worden gegeven. Er moeten dus keuzes worden gemaakt om de balans tussen nieuw materiaal en de fan favourites te bewaren. Hopelijk volgt er later dit jaar dan wel nog een productie waarin ze de integrale opera eens uitvoeren, al dan niet op dvd.

Al bij al een redelijk strakke performance door een band met een goede live-reputatie. Jammer dat de zang niet altijd even lekker in de mix zat, maar dat is een klacht die we tegenwoordig wel vaker horen bij metal gigs. Ook het vermelden waard was Imperial Age, de band die het voorprogramma van Therion verzorgde. Zij stelden hun nieuwe album ‘Legacy of Atlantis’ voor, en wat we daarvan te horen kregen, konden we bijzonder smaken. Bovendien maakte de groep na afloop van het concert tijd om een praatje te maken met de aanwezige fans. Fijne kerels!

Mocht je dit optreden gemist hebben, geen nood! Je krijgt een herkansing om op vrijdag 6 april Therion, Imperial Age en Null Positive nog eens aan het werk te zien tijdens Durbuy Rock. Allen daarheen!

Beluister de interviews van de radiomakers van Tinnitus met Therion hier!

Tristan Isaac

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.