Throwback: De Warmste Week 2019

26/06/2020

Deze week werd aangekondigd dat de Warmste Week er dit jaar anders zal uitzien dan andere jaren. We gaan dit jaar geen acties doen om geld in te zamelen maar gaan onze tijd doneren aan vzw’s die wat hulp kunnen gebruiken. Heimwee naar de vorige editie van de Warmste Week op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk? Herbeleef hieronder de leukste en meest emotionele momenten.

Startschot met zo’n 100 drummers

De Warmste Week werd door Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne op gang gebracht. De week begon met een luide knal, zo’n 100 drummers speelden tegelijk het nummer ‘We Will Rock You’ van Queen. Van een entree gesproken!

Back To Back – Brihang en Het Zesde Metaal

Er zijn traditioneel veel concerten tijdens de Warmste Week en vorig jaar was er een nieuwe formule: Back To Back. Twee artiesten gaven tegelijk een concert voor hetzelfde goede doel. Onder andere de duo’s ‘Joost en Kraantje Pappie’ en ‘Zwangere Guy en Arno’ zakten af naar Kortrijk. Er was ook een concert met twee West-Vlaamse artiesten bij uitstek. Rapper Brihang en de band Het Zesde Metaal (met Wannes Cappelle als frontman) gaven op 22 december een concert met Streekfonds West-Vlaanderen vzw – De Muziekbank als goede doel. Ze brachten onder andere samen het nummer ‘Steentje’ van Brihang.

Aankomst Dieter en Kevin voor ‘Down The Snow’

Het is ondertussen een traditie geworden dat tv-presentator Dieter Coppens samen met zijn goede vriend Kevin lift vanuit Rusland naar de studio van De Warmste Week. Dit jaar verzamelden ze zo’n 93.800 euro voor hun goede doel GimmeShelter. Hun aankomst (op 23 december) was ook deze keer een kippenvelmoment en het onderstaande filmpje brengt ook een glimlach op ons gezicht. Herbeleef hun aankomst hieronder.

Wannes Beernaert krijgt Kortrijk op indrukwekkende manier stil

Op kerstavond bracht West-Vlaming Wannes Beernaert een eerbetoon aan zijn overleden zoontje Fosske, die amper acht maanden oud werd. Hij schreef voor hem het nummer ‘Fly Young Bird’ en hij bracht dat samen met zijn band voor een muisstil publiek in Kortrijk. Een prachtig eerbetoon!

Slotshow

Een andere traditie bij de Warmste Week is de slotshow waarbij het verzamelde bedrag van alle goede doelen bekend gemaakt wordt. Karl Vannieuwkerke maakte in het gezelschap van de presentatoren (Eva De Roo, Fien Germijns en Joris Brys) en duizenden anderen het gigantische bedrag van 17,5 miljoen euro bekend. Vlaanderen en dus ook Kortrijk toonden deze week aan dat ze opnieuw enorm warm van hart zijn.

Herbeluister hieronder de Soundtrack voor de Warmste Week ‘Music is our Answer’: 

Lees ook:

Jitse Lapeire

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.