Tinderen op groot scherm: Samsung lanceert ‘verticale’ televisie

04/06/2019

Verticale video’s zijn hot. Dat komt omdat we veel filmpjes via onze smartphone bekijken op sociale media. Samsung volgt die trend en brengt Sero op de markt, een verticale televisie met een 43-inch touchscreen.

Het is een toestel op maat van mensen die verknocht zijn aan hun smartphone. Zij draaien hun smartphone minder en minder in een horizontale positie om filmpjes te kijken. Terwijl er enerzijds meer en meer verticale video’s opduiken, is het anderzijds omslachtig om bij elke video je toestel te draaien. Ook Instagram weet dat en lanceerde daarom Instagram TV (IGTV) in juni vorig jaar.

Met die bevindingen in het achterhoofd, kwam Samsung met Sero op de proppen. Je kan het televisietoestel verbinden met je smartphone. En als je je smartphone draait, draait de televisie mee. Wees gerust, je kan met Sero dus ook horizontaal nog altijd naar je favoriete series kijken. Bovendien is het voortaan ook mogelijk om op groot scherm te tinderen, te videobellen zoals tijdens De Mol… de mogelijkheden zijn eindeloos.

(lees verder onder de video)

 

Sero, ofwel het Zuid-Koreaanse woord voor verticaal, is voorlopig enkel verkrijgbaar in Zuid-Korea, waar het hoofdkwartier van de technologiefabrikant Samsung gevestigd is. Wanneer het gloednieuwe toestel te koop zal zijn in andere landen, is nog niet bekend. De kostprijs van het toestel ligt rond de 1.400 euro.

Silvan Caulier

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.