Tom De Geeter (37): “‘Tens’ is een boek dat op elke salontafel thuishoort”

18/10/2019

'Tens' is het allereerste boek van Tom De Geeter. De 37-jarige Kortrijkzaan is graphic designer, rapper bij Zucchini Drive en heeft daarnaast een eigen label Marathon of Dope. Met 'Tens' stelt hij nu een geslaagde combinatie van al deze activiteiten voor. De band tussen zijn muziekverleden en grafisch ontwerpen is groot.

Het boek bestaat uit top 10-lijstjes van nationale en internationale artiesten. Tom contacteerde eerst artiesten die hij persoonlijk kende. Toen bleek dat velen onder hen wel oren hadden naar zijn voorstel, kon De Geeter vlotter andere artiesten overtuigen en zo ging de bal aan het rollen. Uiteindelijk staan er maar liefst 90 top 10-lijstjes in het boek, dat zo’n 200 pagina’s telt.

Enkel personen

In ‘Tens’ vind je enkel lijstjes over personen terug. Een bewuste keuze, zo blijkt. “Het is wel jammer dat ik daardoor een lijstje van RJD2 niet kon gebruiken. Dat is een producer uit de States naar wie ik al jaren luister en hij had zijn favoriete autotypes uit het verleden doorgestuurd”, legt de Kortrijkzaan uit. “Ik had dat graag gedeeld met de rest van de wereld, maar het zou raar geweest zijn om plots ook objecten aan het boek toe te voegen.”

“Dream coming true”

Het voorwoord is geschreven door de Amerikaanse rapper Mike Ladd. “Hij is degene dankzij wie ik begonnen ben met muziek maken. En een van mijn favoriete albums ooit werd door hem uitgebracht in het jaar ’99. En nu heeft hij het voorwoord van ‘Tens’ geschreven, dat had ik vroeger nooit durven dromen”, aldus De Geeter.

(lees verder onder het interview)

Lancering in Broelkaai 6

Tijdens de eerste twee weekends van december wordt het boek gelanceerd in Broelkaai 6, het vroegere Broelmuseum. “Buda vzw was meteen enthousiast om mee te werken. Ze geven mij veel vrijheid in wat ik wil doen”, zegt De Geeter. “Het eerste weekend zal vooral rond het boek draaien en het tweede weekend wordt een soort van klein feestje.” Op zaterdag 14 december staat er een optreden van Nomad op het programma en De Geeter zelf zal plaatsnemen achter de draaitafels. Ook B1980, het soloproject van Goose-drummer Bert Libeert, tekent present.

Wie een exemplaar van ‘Tens’ wil bemachtigen, kan nog tot eind deze week pre-orderen.

LEES OOK

Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.