Tovertekenen in de bib tijdens Jeugdboekenmaand

17/03/2017

Speciaal voor de jeugdboekenmaand kwam de Nederlandse auteur en illustrator Milja Praagman een weekje logeren in Kortrijk. En ook de Nederlandse illustrator/auteur Harmen Van Straaten verbleef een week in het Kortrijkse. We strikten hen tijdens de workshops die ze gaven tijdens de jeugdboekenmaand.

Harmen Van Straaten is een Nederlandse illustrator/auteur die een 400 tal boeken illustreerde en 50 titels schreef. Tijdens zijn workshop leert hij kinderen niet alleen de gekste dingen tekenen, hij leest ook voor uit enkele van zijn boeken en organiseert een complete toneelvoorstelling. In deze podcast beluisteren we een fragment uit zijn sessie opgenomen in de bibliotheek van Kortrijk. Aansluitend geeft hij samen met zijn collega Milja Praagman een interview over lezen, tekenen en zoveel meer. Tijdens de jeugdboekenmaand gaf hij ook sessies in de bibliotheek van Deerlijk, Wervik, Avelgem, Kuurne, Harelbeke, Waregem en Menen.

Ook de Nederlandse auteur en illustrator Milja Praagman onderschepten we tijdens haar week in Kortrijk. Milja wou eerst eigenlijk een amazone worden omdat ze tekenen niet echt een beroep vond, maar intussen heeft ze al meer dan 25 boeken gemaakt. In een van de boeken die ze illustreerde “Het lammetje dat een varken is” legt ze uit dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Een boodschap die ze de kinderen ook wil mee geven als ze hen leert tovertekenen. Aansluitend geeft ze een interview met haar collega Harmen van Straaten waarin ze vertelt hoe ze begon met tekenen en waarom ze er nooit wil mee ophouden. Deze podcast werd opgenomen in de bibliotheek van Moorsele (Wevelgem). Daarnaast gaf Milja Praagman tijdens de jeugdboekenmaand ook nog sessies in Anzegem, Kuurne, Waregem, Lendelede en Kortrijk.

Timon Van De Voorde

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.