Twee nieuwe beachvolleyvelden op de Lange Munte

17/07/2020

Sportcampus de Lange Munte heeft sinds kort twee nieuwe beachvolleyvelden. Het project is een samenwerking tussen volleyclub Balti Kortrijk, die op de Lange Munte haar thuisbasis heeft, en de sportdienst van de stad. Beide partijen leggen alles samen zo’n 40.000 euro op tafel om de sport toegankelijker te maken in Stad Kortrijk.

Balti Kortrijk verzekerde zich dit jaar van promotie naar het derde niveau en is de drijvende kracht achter het beachvolleybaltornooi in Kortrijk waarbij tijdens de zomer de Grote Markt wordt ingenomen door gigantische zandbakken.

“Het idee om deze velden aan te leggen dateert van het beachvolleytornooi van vorig jaar”, zegt Jurgen Demolie, voorzitter van Balti Kortrijk. “Via de Belgische toppers in het beachvolley die aanwezig waren, kwamen we te weten dat er in WestVlaanderen heel weinig vaste trainingsfaciliteiten aanwezig waren. Ook onze spelers en speelsters kregen de smaak iedere editie meer en meer te pakken en vroegen naar meer mogelijkheden. We hebben daarop schepen Arne en de sportdienst gecontacteerd. Zij hielpen ons met de locatie en investeerden mee in dit fantastische project.”

De totale kost voor beide velden is €40.000 waarvan beide partijen elk de helft voor hun rekening nemen. De aanleg van de velden inspireert Balti Kortrijk om een heus beachvolleyteam op te richten: Balti Beach Team. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten ongeacht het lidmaatschap van een andere club. Op die manier kunnen zaalvolleyballers ook in de zomer hun favoriete sport beoefenen.

😍

Geplaatst door BALTI Kortrijk op Vrijdag 17 juli 2020

Lees ook:

Jitse Lapeire

Eén reactie op “Twee nieuwe beachvolleyvelden op de Lange Munte

  1. […] Het oorspronkelijke artikel, dat verscheen op Quindo.be, vind je terug op deze link. […]

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.