Tweede nominatie op Belgian Game Awards voor Kortrijkse gamestudio

20/02/2020

Dit weekend strijkt de gamebeurs 1UP opnieuw neer in Kortrijk Xpo. 1UP gaat van start met een conferentie. Aansluitend volgen de Belgian Game Awards, waar de Kortrijkse Glowfish Interactive genomineerd is voor Most Anticipated Game of the Year. De eerste editie was goed voor 3000 bezoekers. Dit jaar hopen de organisatoren het bezoekersaantal te verdubbelen. 

Glowfish Interactive

Glowfish Interactive is een Kortrijkse gamestudio, met Hangar K als thuisbasis, bestaande uit drie medewerkers. Enkele jaren geleden startten ze met de ontwikkeling van hun eerste game: Trifox. Voor de ontwikkeling van het spel kregen ze hulp van enkele stagiairs en het Nederlandse Game Audio Squad, die eerder al meehielp aan de audio van onder andere Horizon Zero Dawn, Verdun en Tetris for Messenger. De twee bedrijven leerden elkaar kennen tijdens Gamescom.

Toen we de mensen van Glowfish Interactive vroegen naar hun eerste gevoel na de bekendmaking van hun nominatie, klonk het nuchter: “Leuk, maar onze focus ligt nu vooral op het afwerken van het spel”. Het is dan ook al het 2de jaar op rij dat ze kans maken om deze award in ontvangst te nemen.

Het spel laat zich inspireren door old school platformerklassiekers zoals Super Mario, Ratchet & Clank, Spyro, Crash Bandicoot. Het verhaal is doelbewust oppervlakkig en klassiek gehouden. In het begin zie je bijvoorbeeld dat de held van het verhaal tv kijkt en dat zijn avontuur begint nadat hij geluid hoorde buiten. Gaandeweg ontdekt hij wat er gebeurde en wie achter de aanval op het dorp zit. Verwacht je dus aan klassieke platformergameplay met enkele nieuwe elementen.

Wie het spel eens wil testen, kan tijdens de expo het spel uittesten op de stand van Trifox Interactive.


De expo

Tijdens de expo kan je zowel indie als AAA (blockbustergames) als VR games spelen. Zo kan je er Pokemon Sword of Shield, The Crew 2, Just Dance 2020 & Zombie Army 4 spelen. Ook kan je er verschillende kaart en bordspelen (her)ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat Funko ook een bordspel heeft ontwikkeld?

Verder kan je in de eSport zone populaire games zoals Fortnite, Lol, CSGO en FIFA spelen. De FIFAbooth wordt deels gehost door KV Kortrijk. Je kan er Arne en Manse, de eSporters van de Veekaa, uitdagen voor een potje FIFA. Je kan er zelfs tickets voor de veekaa of een esport shirtje winnen van KV Kortrijk! Vergeet je vooral niet in te schrijven om deze uitdaging aan te gaan. Kan je er niet geraken tijdens 1UP? Geen nood, je krijgt een herkansing tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd (op 25 februari tegen Club Brugge).

Naast eSport, zal er natuurlijk ook live gestreamd worden op Twitch. Die livestreams worden verzorgd door GameMania en Adshot.

En last but not least: er is zelfs plaats voor een heuse cosplayvillage! Hiervoor deed 1Up beroep op BE Cosplay en cosplayshop. Zo zal BE Cosplay er een costume contest en catwalk contest hosten. In beide contests zal er gejureerd worden door de Belg Captain Ghostly en het Russische cosplay koppel Narga & Aoki.

Cosplayshop zal dan weer enkele workshops organiseren waarin deelnemers de kans krijgen om hun eerste cosplayprops te leren maken.

Lees ook:

Tristan Isaac

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.