Uitgeverij Nachtschade ondersteunt nieuw talent

18/12/2019

Kortrijk heeft er een nieuwe uitgeverij bij, en niet zomaar eentje. “Bij ‘Nachtschade’ willen we focussen op kortverhalen van nieuw literair talent enerzijds en een experimenteerplaats zijn anderzijds”, vertelt creatieveling Vincent Coomans.

Met ‘we’ bedoelt Coomans illustratrice Cato Oyen en schrijfster Jerina Malfait, met wie hij nieuw talent wil toeleiden naar uitgeverijen en omgekeerd. “Veel makers hebben het moeilijk om te overleven en om zich te onderscheiden van andere schrijvers, illustratoren … Samen met hen willen we toewerken naar publicatiekansen bij professionele uitgeverijen”, legt Vincent uit.

‘Pierre plooide zijn moeder in een koffertje’

De Kortrijkse Siel Verhanneman is aangeduid als een van de ambassadeurs bij Nachtschade. Haar tweede kortverhaal ‘Pierre plooide zijn moeder in een koffertje’ is er meteen de eerste uitgave. Zowel bij boekenhuis Theoria als café deDingen ligt het boek in de rekken.

Wil je graag zelf een kortverhaal uitgeven bij Nachtschade? Of wil je graag iemands verhaal illustreren? Stuur dan je manuscript of portfolio door via www.nachtschade.eu.

Beluister het volledige interview met Vincent Coomans.

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.