Unwrap Festival verbindt studenten met gamingindustrie

24/09/2021

Dinsdag 14 oktober en woensdag 15 oktober vindt het Unwrap Festival plaats in Kortrijk. Door dit festival zet Kortrijk zich verder op de kaart als internationale gamingstad en probeert ze studenten en het (inter)nationale werkveld te verbinden.

Het is geen festival waar gamers de nieuwste snufjes kunnen beproeven, maar een evenement waar studenten en professionelen uit de entertainmentsector elkaar kunnen leren kennen. Het doel is dat er succesvolle samenwerkingen ontstaan.

Howest staat op vlak van gaming helemaal aan de wereldtop, er studeren elk jaar zo’n 100 studenten af in de opleiding Digital Arts & Entertainment. Deze afgestudeerde studenten krijgen jobaanbiedingen in het buitenland en gaan daar ook werken. Met dit festival is het doel om hier in de regio meer mogelijkheden te bieden.

Voor studenten op zoek naar carrière

Het festival richt zich vooral op studenten die op zoek zijn naar een carrière in de entertainmentsector en professionals uit de internationale entertainmentsectoren. Het samenkomen van de studenten met de professionals maakt het heel interessant, omdat ze dus info en tips zullen kunnen vragen aan hen.

Eerste digitale entertainment festival

“Het Unwrap festival is het eerste digitale entertainment festival waarin film, muziek en games gecombineerd zullen worden”, vertelt Sandra Veresa, International Outreach Coordinator bij DAE. “Er zullen ook veel nieuwe projecten te zien zijn.” Het festival was afgelopen jaar een gewoon zogenaamd internship fair met enkel de derdejaarsstudenten maar sinds dit jaar willen ze dat iedereen de professionals kan ontmoeten.

Bekijk hieronder het volledig interview.

James Verherbruggen

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.