Van zomermarktjes tot Lago Kortrijk (chill)weide: zo ga je de verveling te lijf

12/07/2019

De zomervakantie is volop bezig en dan kan de verveling al eens toeslaan. Gelukkig is Kortrijk een stad waar heel wat te beleven valt. Wij lijsten vijf activiteiten op die je ongetwijfeld opkikkeren.

Buda-eiland of VR-eiland?

Een virtual reality-game van The Lab is de ideale kans om je vrienden uit te dagen. Van een horrorspel tot een ritje op een rollercoaster, je kan het allemaal terugvinden in de VR-wereld langs de Budastraat. En wie het graag wat kalmer aan doet, kan genieten van een levensechte onderwaterwereld mét walvissen.

Lago Kortrijk (chill)weide

View this post on Instagram

Warme dagen 🥵

A post shared by SAUVAGE 🇩🇿🇧🇪 (@walid_berrehail) on

Al een bezoekje gebracht aan het nieuwe zwembad? Het is meer dan de moeite waard (ook zonder de afgebrande glijbanen), dus maak er werk van! Bovendien is er nu een leuke buikschuifbaan op de ligweide, ook het buitenterras is niet mis. Wist je trouwens dat je je summer body kan tonen aan de voorbijrijdende treinen?

Zomermarktjesssss

Vakantie in eigen stad? Hell yeah! Op de zomermarktjes waan je je meteen ergens in het zuiden van Spanje. Deze fenomenale feestjes vinden plaats op het Sint-Maartenskerkhof en het Jozef Vandaleplein op 18 juli, 22 en 29 augustus. Nieuw dit jaar is ‘En plein été’, waarbij ook het Overbekeplein wordt omgetoverd tot zomermarktje.

Spring voor je leven

Op de Pottelberg is er al een tijdje een indoor trampolinepark. En het moet gezegd: op een grijze dag is die plek een heerlijk toevluchtsoord. Naast tientallen trampolines kan je je ook uitleven op een slackline en een springkussen. Wie zijn springkunsten wil delen met de rest van de wereld, kan alles filmen met een tablet van het park.

Filmpje kijken in de tuin van Broelkaai 6

Dankzij kunstencentrum BUDA en stad Kortrijk kan je dit jaar afzakken naar een openluchtcinema in de tuin van het voormalige Broelmuseum (aan de verlaagde Leieboorden). De filmavonden vinden (bijna altijd) plaats op vrijdagavond: 12 juli (Manneken Pis), 16 (A Star is Born of First Man), 22 (The Ponds), 23 (Pulp Fiction of Grease), 30 augustus (Tel Aviv on Fire) en 6 september (The Thing). De film start telkens na zonsondergang en is gratis.

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.