Vanaf 9 juni geen mondmaskerverplichting in Lange Steenstraat

08/06/2021

In Kortrijk wordt stilaan de mondmaskerplicht op openbare plaatsen afgebouwd. Vanaf vandaag – 9 juni – vervalt de verplichting om altijd een masker te dragen in het winkelwandelgebied. Het blijft wél verplicht een mondmasker op zak te hebben. Tijdens de markten, kermissen of op andere drukke evenementen blijft een mondmasker dragen verplicht. 

Vanaf 9 juni ben je niet meer verplicht een mondmasker te dragen in de shoppingstraten, zoals de Lange Steenstraat. Je moet wel steeds een mondmasker bijhebben. Op drukke momenten zoals tijdens de braderie zal het wel nog nodig zijn om een mondmasker te dragen. Tijdens die drukke momenten zal er met signalisatie ter plaatse worden gewerkt om het dragen van een masker aan te raden.

De mondmaskerplicht blijft ook gelden tijdens grote evenementen in open lucht (zoals optredens in Depart XXL). Ook tijdens een bezoek aan de recyclageparken blijft een mondmasker verplicht, net zoals in de binnenruimtes van openbare gebouwen zoals het stadhuis, de bibliotheek, musea en de schouwburg. Als de cijfers terug de slechte kant op gaan, kan de plicht opnieuw worden ingevoerd.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.