Veerle besliste week voor lockdown volledig zelfstandig te gaan

03/11/2020

Een week voor de lockdown in maart besliste Veerle om fulltime zelfstandig te gaan met haar cateringbedrijf Dots & Bullets. Voor de lockdown maakte ze vooral eten voor grotere evenementen, wat vanaf maart volledig wegviel. Ze wist zich echter aan te passen aan de nieuwe situatie en vertelt daarover in een interview met Emiel.

Een maart besliste Veerle om zelfstandig in hoofdberoep te worden. Voor de lockdown was haar cateringbedrijf een bijberoep en werkte ze ook nog in een restaurant. Dat werd heel druk en dus hakte ze de knoop door en ging volledig zelfstandig. Een week na die grote beslissing kondigde de overheid de strenge maatregelen aan om de verspreiding van COVID-19 in te perken, iets wat ze nooit had kunnen voorspellen.

“Ik moest in het begin heel goed nadenken over hoe ik het ging aanpakken”, vertelt de jonge Kortrijkzaan. “Ik werkte voornamelijk met grotere evenementen, maar alles werd afgelast. Ik ben dan overgeschakeld naar lunches over de middag die je hier op Sint-Jan kan komen afhalen of die geleverd worden met de fiets.”

Hoewel de maatregelen voor veel mensen en veel zelfstandigen heel lastig zijn, ziet Veerle er ook iets positiefs in: “Ik vind het wel de moeite om te doen”, getuigt ze. “Ik kan contact maken met een heel nieuw publiek. Vroeger kreeg ik steeds opdrachten van dezelfde mensen. Nu heb ik echt kunnen uitbreiden en zie ik alsmaar nieuwe mensen. Da’s wel heel tof.”

Beluister hieronder het volledige interview met Veerle.

Quindo · Interview – Veerle van Dots & Bullets werd zelfstandig net voor de lockdown – Emiel Martens

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.