Velofollies landt in Kortrijk

19/01/2018

In Kortrijk Xpo is het dit weekend verzamelen geblazen voor de twaalfde editie van Velofollies. Ruim 300 exposanten tekenen present om het nieuwe fietsseizoen af te trappen. De opmars van de elektrische aandrijving staat centraal.

Velofollies is uitgegroeid tot het startsein bij uitstek voor het nieuwe fietsseizoen. De bezoekers mogen alvast uitkijken naar kleppers als Tom Boonen, Greg Van Avermaet en Sven Nys. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan verschillende workshops. “Je kan bijvoorbeeld meer te weten komen over de meerwaarde van vermogensmeting,  een goede fietspositie als oplossing voor veelvoorkomende klachten en de aankoop van een nieuwe fiets. Ook blessurepreventie en de juiste keuze en timing van sportvoeding komen aan bod”, aldus de organisatoren.

Rode draad

Tijdens de jaarlijkse bevraging van het fietsevent bij de Belgische fietsvakhandel blijkt dat het marktaandeel van de elektrische fiets bijna de kaap van 50 procent overschrijdt. In totaal zijn er het afgelopen jaar op de Belgische wegen 485.168 fietsen bijgekomen. De gemiddelde verkoopprijs van een elektrische fiets steeg met zo’n kleine 2 procent tot 2.325 euro. Zowat driekwart van de elektrisch aangedreven tweewielers zijn damesfietsen.

Goed doel

De organisatoren willen gebruikmaken van de bekendheid van het evenement om samen met Vélo Afrique fondsen in te zamelen voor scholen en opleidingscentra in Afrika. “Aan de ingang van de beurs zal een reuzekledingcontainer geplaatst worden waarin bezoekers hun oude fietstenues kunnen deponeren in ruil voor een goodiebag van diverse sponsors.”, vertellen de organisatoren. “De opbrengst zal aangewend worden om het onderwijs in Afrika te bevorderen en sociale en lokale initiatieven te steunen.” 

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.