Verjaardagseditie 10 jaar Club Soda mengt beats, art en fun

13/04/2017

Op zaterdag 15 april haalt jeugdhuis Krak de champagne boven voor de tiende editie van het dance-festival Club Soda. Naar aanleiding van deze verjaardagseditie krijgt het festival een vierde podium én een nieuw gezicht: 'beats, art & fun', sfeervolle decors en multimedia-installaties, DJ's, live-acts en streetfood is allemaal te vinden op Club Soda Festival.

Club Soda stelt daarvoor z’n festivalterrein volledig ter beschikking van jonge artistieke collectieven, die als opdracht meekregen de vele feestvierders de trip van hun leven te bezorgen op een originele en creatieve manier. Onder meer RaskalsOther Robots, Nele Fack, Chez William, Dries Depoorter (Gent), Vio (Antwerpen), Kraft (Deinze), Villa Bota (Brugge), Thelooca (Kortrijk), tBedrijf (Gent-Leuven) en Ochtendgloren (Waregem) tekenen hiervoor present. Onder leiding van Spacemakers, de artistieke poot van jeugdhuis Krak, bouwen ze een week lang de festivalsite aan de rand van de Scheldemeersen uit tot een pop-up dansparadijs.

Op muzikaal vlak heeft Club Soda met bijna 30 acts voor elk wat wils, maar altijd staan kwaliteit en vernieuwing voorop. Organisator Pieter Deweer : “Met Amelie Lens halen we het meest gegeerde Belgische exportproduct in technoland naar Avelgem. Bert Libeert, drummer van Goose en Belgisch topproducer, stelt zijn nieuw live-project ‘B’ voor. Naast gevestigde namen als Nico Morano is de absolute headliner Woodie Smalls die met zijn live hiphop wereldwijd hoge toppen scheert. Daarnaast puzzelden we ook heel wat mooie opkomende namen bij elkaar op de affiche, zoals het Brusselse Stikstof, DVTCH NORRIS en Polar Youth, alsook de Londense drum-’n-bass acts Ivy Lab en Prolix

Bovendien is er ook veel aandacht voor jong talent met onder meer de Avelgemse rapper Low G die onlangs de befaamde rap-battle ‘De Bestn vant Westn’ won en het veelbelovende dj-talent-annex-fotomodel Eva Swan als winnares van de Club Soda dj-contest. Tenslotte zorgen té gekke acts als Radio Topkaas, Discobar Openbaar en Skyve ft. Eva Deroo (Studio Brussel) gegarandeerd voor een groot feest op het buitenpodium. En er is uiteraard nog veel meer te ontdekken… “.

Naast ‘beats’ en ‘art’ staat Club Soda opnieuw garant voor tal van leuke verrassingen, toffe momenten en leuke babbels in de talrijke fun- en chillzones. En last but not least vind je er weer een divers en verzorgd culinair aanbod bij de gezellige, kleurrijke foodtrucks van Max & Flora en Pastamuse. Tickets kosten 22 euro in voorverkoop (voor kortingen en acties: hou de facebookpagina in de gaten!). Info en tickets : www.clubsoda.be of facebook.com/clubsodafestival

Timon Van De Voorde

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.