Verplicht thuis: wat kan je nog doen in Corona-tijden?

17/03/2020

Een hele dag alleen thuis zitten en sociaal contact mijden, voor sommigen is het een gewone zaterdagnamiddag, voor andere een levensechte hel. Om de pijn te verzachten gingen wij alvast op zoek naar enkele bezigheden die je wél nog mag doen. Courage!

Ga bloed geven bij het Rode Kruis

Je hele sociale leven ligt plat en je snakt ernaar om eindelijk nog eens een mens te zien? Of je wilt in deze moeilijke tijden gewoon iets onzelfzuchtig doen? Goed nieuws, want als je niet ziek bent, kan je nog steeds bloed geven bij het Rode Kruis. Bloeddonaties zijn immers ook nu noodzakelijk om de bloedvoorraad op peil te houden. Meer info en een afspraak boeken kan hier.

Kijk naar Studio Quarantaine

Bang dat je je dagelijkse dosis Quindo al snel zal beginnen te missen? #ballekens heeft daar de oplossing voor. Elke dag tussen 18 en 19 uur kan je niet alleen luisteren maar ook live kijken naar Studio Quarantaine.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Quindist @alexballekens maakt ‘Studio Quarantaine’ vanuit zijn slaapkamer! STRAF! Dagelijks van 18u-19u via Quindo.be/kijk-live! 🙌🏼🎙

Een bericht gedeeld door quindo (@quindo) op

Pintjes in Café Quarantaine

Tot aan de paasvakantie blijven alle cafés in België gesloten. Over de grens op zoek gaan naar een fris pintje heeft ook weinig zin, want zo stel je jezelf en je omgeving alleen maar in gevaar. Daarom opent StuBru Café Quarantaine, een café op de radio met toogpraat, verzoekplaatjes en live muziek. Tip: zoek ook eens op Facebook naar Café Quarantaine en ontdek het grooste online café van het land!

Sporten in je living – huur goedkoop een fitnesstoestel

Bang dat je je conditie kwijt geraakt nu alle sportcentra, fitnessen en zwembaden gesloten zijn? Er bestaan tal van mogelijkheden om thuis te sporten. Op YouTube vind je meer online workouts, pilates at home videos en yoga challenges dan je ooit zal kunnen doen. Ga je liever de traditionele kant op? Via je ziekenbond huur je goedkoop fitnesstoestellen! Mis je sociaal contact? Dankzij sportapps zoals Strava blijf je op een sportieve manier in contact met je vrienden.

CrashCourse

Ook voor die enkeling die school nu al mist, bestaat een oplossing. CrashCourse biedt gratis online videos aan op hun YouTubekanaal. Wereldgeschiedenis, chemie, literatuur, economie, psychologie en zelfs statistiek: voor elk wat wils. De videos zijn enkel beschikbaar in het Engels, maar sommige populaire videos werden door de community in het Nederlands ondertiteld. In de V.S. worden de videos ook door leerkrachten gebruikt tijdens hun lessen.

Cinema bij je thuis

De corona-verveling te lijf gaan door aan het sporten of studeren te slaan is niet voor iedereen weggelegd. Wat met nieuwe releases uit de filmwereld? Gezien alle bioscoopzalen gesloten zijn, kan je die nergens gaan bekijken. Daarom bedacht Lumière Cinema bij je thuis: zij bieden films aan die normaal nu in de bioscopen hadden moeten draaien. De prijs voor één film is €8 en de film blijft 48 uur beschikbaar.

Fanfiction

De bib is gesloten en je hebt net je ontleende boeken uitgelezen? Niet getreurd, er is online heel wat leesmateriaal beschikbaar. Op Project Gutenberg vind je heel wat gratis boeken. De boeken die daar beschikbaar zijn, zijn gratis omdat het auteursrecht verlopen is, de teksten nooit onder auteursrecht vielen of omdat ze door auteurs beschikbaar gesteld worden. Open Library is een gelijkaardig project met literatuur uit het publieke domein of die niet langer gepubliceerd wordt. Op fanfiction.net alleen al vind je voldoende leesmateriaal om een maandenlange quarantaine door te komen. Fanfictie is de naam voor alle fictieve verhalen geschreven door fans van bestaande boeken, series en films. Ze gebruiken personages en andere elementen uit bestaande boeken om eigen verhalen over te schrijven.

Lees ook:

Emilie De Clerck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.