Victor Landuyt (19): “Wie freelancet als student, heeft streepje voor”

09/04/2019

“Al doende leert men”, dat moet student sportjournalistiek Victor Landuyt gedacht hebben toen hij zijn eerste stappen zette als freelance journalist. “In het begin had ik veel stress maar je wordt goed begeleid”, aldus Victor.

Intussen is de tweedejaarsstudent sportjournalistiek aan Howest twee jaar bezig als freelancer. Naast eindredactie bij Het Nieuwsblad verzorgt Victor de sociale media bij Unibet. Het doel: een centje bijverdienen maar vooral ervaring opdoen als sportjournalist. Victor Landuyt: “Soms is het heel druk want ik voetbal ook, een goede planning is bij mij echt noodzakelijk. Uiteindelijk levert het wel een uitgebreid netwerk op en je krijgt een voorsprong op je medestudenten.”

Ook starten als freelancer?

Victor benadrukt het belang van een boekhouder. “Bij ondernemen komt heel wat papierwerk kijken. Het ondernemingsnummer aanvragen op zich is al niet zo simpel, je moet er echt wel iets van kennen”, legt de journalist in spe uit. “Als je bijvoorbeeld te veel uren werkt, kan dat gevolgen hebben voor jouw kindergeld.”

Beluister het volledige interview met Victor Landuyt.

Emma Van Belleghem

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.