Vier Kortrijkse topchefs nemen deel aan Jong Keukengeweld

12/09/2018

Met Martijn Defauw van Rebelle, Felix Francois van Het Vliegend Tapijt, Matthias Speybrouck van Va et Vient en Sebastian Ververken van Vol-ver staan er vier Kortrijkse topchefs op de lijst van Jong Keukengeweld. “We willen de drempel tussen jongeren en restaurants kleiner maken”, vertelt Matthias Speybrouck, topchef bij Va et Vient.

In totaal koken 67 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, aan een voordelige prijs voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar. Het initiatief van Toerisme Vlaanderen bestaat ondertussen al 10 jaar en gaat door in oktober en maart. “Veel jongeren denken dat ze voortdurend moeten stilzitten op restaurant, maar we willen met deze actie net tonen dat op restaurant gaan heel toegankelijk is”, zegt topchef Matthias Speybrouck. “In Va et Vient is het bijvoorbeeld totaal geen stijf gedoe. Wij hebben geen tafelkleden, geen obers in kostuum …”

Hoewel de inschrijvingen pas woensdag van start gingen om 08.00 uur, had Va et Vient om 12.00 uur al 300 reservaties op zak. Matthias Speybrouck: “We zijn klaar om het jong geweld te ontvangen.”

Beluister het volledige interview. En wie veel geduld heeft, kan zich hier nog inschrijven.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.