Virtual reality en augmented reality, dé trend van 2018?

04/04/2018

Je zet een grote bril op je neus en waant je in een compleet andere wereld. Maar wat zijn virtual reality (VR) en augmented reality (AR) eigenlijk? Jos Van Doorsselaere, een expert VR/AR die in de researchgroep van de Howest-opleiding Digital Arts and Entertainment (DAE) zit, weet er alles over.

De researchgroep van DAE gaat dagelijks op zoek naar manieren om games te introduceren in andere sectoren dan de entertainmentwereld. VR en AR maken een groot deel uit van de game-industrie, dus onderzoekers moeten zich ook daar in verdiepen.

“De eerste uitdaging van VR is proberen de driedimensionele ervaring ook echt in de beleving te steken.”

Jos Van Doorsselaere neemt ons mee naar de virtuele wereld en leert ons dat verschillende sectoren al heel ver staan met virtual reality. Voor veel mensen is dit nog een ver-van-hun-bed-show doordat VR en AR voor de consument enkel nog maar bekend zijn in de gamingwereld. Maar Van Doorsselaere ziet zeker een geleidelijke stijging van toepassingen in andere sectoren. Ook door de hoge kostprijs van VR-brillen is de technologie nog niet zo bekend. Er zijn wel voorspellingen dat de prijzen zullen dalen en dan mogen we een explosie in de VR-wereld verwachten. Wanneer die precies komt, weten we nog niet.

Wil je meer weten over de interessante, misschien ietwat abstracte virtuele wereld? Luister dan zeker naar de uitzending van iGeneration met VR/AR-expert Jos Van Doorsselaere.

Jules De Jonghe

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.