Virtual reality-hal The Park opent vrijdag in Kortrijk

30/10/2019

Vanaf vrijdag 1 november kan je vlakbij de Kortrijkse Howest-campus The Level in de Meersstraat terecht bij The Park, een gloednieuwe virtual reality-hal. Voor studenten digital arts and entertainment (DAE) is er een leslokaal voorzien om nieuwe gameconcepten kunnen uittesten.

The Park vindt in Howest zo de ideale partner om met Belgisch talent te blijven pionieren op wereldniveau binnen het domein van virtual reality. “Om relevant te blijven in deze exponentiële tijden moeten we voortdurend innovatie stimuleren onder andere door strategische partnerschappen aan te gaan”, zegt Philippe De Schutter, CEO van The Park. “Meebouwen aan het zogenaamde innovation ecosystem van Kortrijk samen met de DAE-opleiding, intussen al tweemaal uitgeroepen tot beste gameopleiding van de wereld, is dan ook een logische keuze.”

(lees verder onder de video)

Bekijk het leven eens door een VR-bril

Gloednieuwe virtual reality-hal van The Park Playground opent vrijdag de deuren! 👾🎮

Geplaatst door Quindo op Woensdag 30 oktober 2019

Maar ook stad Kortrijk wrijft in haar handen. Burgemeester Vincent Van Quickenborne: “Met Hangar K op Kortrijk Weide, een inspirerende hub die starters, groeiers en gevestigde maakbedrijven samenbrengt, werd in 2017 reeds de eerste bouwsteen gelegd van een lokaal ecosysteem voor de maakindustrie in Kortrijk. The Park bouwt hierop verder door innovatie actief te stimuleren.”

Kortrijk volgt Antwerpen, Gent en Hasselt

Het gaat om de vierde vestiging van The Park. Eerder opende de jonge start-up al hallen in Antwerpen, Gent en Hasselt. The Park in de Meersstraat gaat officieel open op vrijdag 1 november, maar geïnteresseerden kunnen nu al een plaats reserveren via de website.

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.