Volg een mediaworkshop en word zelf mediamaker

22/09/2020

In oktober plant Quindo weer een hele reeks interessante mediaworkshops. Leer radio maken, ontdek hoe je je stem als presentator nog beter kan gebruiken en kom de beste tips en tricks te weten over hoe je moet spreken voor een publiek. Voor Quindo-leden zijn de workshops bovendien ook helemaal gratis.

Basics Presentatie: stemgebruik en articulatie – maandag 12 en donderdag 15 oktober 2020 van 18u tot 19u

In twee korte sessies maak je kennis met stemgeving (stemzorg, ontspanning, klank), articulatie, regio-invloeden en intonatie. Heb je ambitie om te presenteren voor radio, televisie, voor een live-publiek op een podium, of doe je dat nu al? Dan zijn deze basissessies rond stemgebruik en articulatie zeker iets voor jou! In twee korte sessies maak je kennis met stemgeving (stemzorg, ontspanning, klank), articulatie, regio-invloeden en intonatie. Meer info lezen en inschrijven kan hier.

Crash-course ‘spreken voor publiek’ – zaterdag 17 oktober van 9u30 tot 12u30

In deze crash-course ‘spreken voor publiek’ leer je de basisbeginselen van een goede presentatie: hoe verbinding te maken met publiek, zelfvertrouwen en autoriteit uit te stralen, omgaan met angst en zenuwen, wat te doen met ademhaling, lichaamshouding en stemgebruik en het inspirerend en motiverend brengen van een geanimeerd verhaal. Meer info lezen en inschrijven kan hier.

Basics Radio – dinsdag 20 oktober van 19u tot 21u

Heb je een straf radio-idee? Een vernieuwend format? Een programma dat nog niet gemaakt is maar volgens jou de radiogolven dringend onveilig moet maken? Quindo steunt je ambities! In deze 2 uur durende workshop leer je de kneepjes van het vak. Onze medewerkers fietsen je door de basiscompetenties: hoe bereid je een show voor, wat zijn de elementen van een goed programma, hoe werken al die knopjes van de studio, hoe neem je een show op, hoe zet je je show online en nog heel wat meer. Je krijgt een introductie, en daarna is het aan jullie: tegen het eind van de workshop steken we een volwaardige radioshow in elkaar. Meer info lezen en inschrijven kan hier.

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.