Voxpop: Kortrijkzanen zeggen nee tijdens NO_party

12/10/2020

Zaterdag 10 oktober vond NO_party plaats. NO_Party is een samenwerking tussen BK6, Bolwerk, LZSB, De Stroate, kunstencentrum BUDA en actieve jongeren waarbij mensen ‘nee’ zeggen. Op de Leieboorden vond de kunstactivistische manifestatie Digital Swarming plaats. In Bolwerk konden MC’s en DJ’s op hun eigen manier nee zeggen.

NO_party zoekt naar mogelijkheden om in de huidige omstandigheden collectief ruimte te creëren voor stemmen die te weinig aan bod komen. De NO_party startte met een workshop en manifestatie Digital Swarming. Hierbij wordt onderzocht hoe je toch actie kan voeren binnen de huidige COVID-19 maatregelen.

Met rode opblaasbare lichtsculpturen op de rug werd door de Kortrijkse straten gelopen. Met een lichtschakelaar konden deelnemers signalen zenden naar de andere deelnemers. Het doel hiervan is het stimuleren van collectieve bewegingen in de openbare ruimte.

Het event werd verder gezet in Bolwerk waar MC’s en DJ’s op eigen manier hun “nee” lieten horen. Ook op de muren werden verschillende nee’s geprojecteerd. Onder andere Onderond, Martijn ‘Bekvegter’ Nelen, Rectitude Soundsystem, Nebulæ Rasa, Speed Dial 7 en DJ Ubuntu waren aanwezig.

Benieuwd waar mensen nee tegen zeggen? Sien vroeg het aan de deelnemers van de Digital Swarming.

Quindo · VOXPOP – NO_Party: workshop Digital Swarming – Sien Demuynck

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.