Vrouwen grijpen de macht op Sonic City

08/11/2018

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 november vindt het muziekfestival Sonic City plaats in de evenementenhal Depart aan het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Curator van dienst: Courtney Barnett. “We wilden een vrouw omdat er dit jaar al heel wat te doen geweest is rond vrouwen, ook in de muziekwereld. Deze editie staat met Barnett ook wat haaks op de vorige editie, die heel heel mannelijk en zwaar was”, zegt Elisah Vandaele, persverantwoordelijke van Wilde Westen.

Met quasi uitsluitend vrouwen op de affiche – 95 procent, om precies te zijn – wil Courtney Barnett een statement maken. Niets is minder waar, zo blijkt. Elisah Vandaele: “Uit het eerste lijstje namen bleek dat er enkele sprake was van vrouwen. Als we Courtney daarop aanspraken, bleek dat dat toeval was. Uiteindelijk zijn we met dat idee verder gegaan: het zou niet zo speciaal mogen zijn, maar het is wel speciaal.” Het is een heet hangijzer, afgelopen zomer kwam zelfs nog aan het licht dat het aantal vrouwelijke acts op de Belgische festivalpodia zwaar ondervertegenwoordigd was.

Wie nog een ticket wil, moet snel zijn. “Zaterdag is helemaal uitverkocht en van de weekendtickets zijn er nog een twintigtal beschikbaar. Voor vrijdag en zondag kan iedereen nog terecht op soniccity.be“, vertelt Elisah. Must-sees volgens de persverantwoordelijke: Facs, Drinks en WWWater. En daar voegen wij graag nog Poliça aan toe.

Beluister het volledige interview.

Dimi Claeys

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.