Waar kan je nu zwemmen in Kortrijk?

03/07/2018

Aaaaaah de zomer! De zon is in het land, de temperaturen zijn hoger en het begint in je buurt meer en meer naar BBQ te ruiken. Maar in die periode is het ook altijd een goed idee om afkoeling te zoeken. Die kun je vinden door ijsjes te eten, water te drinken of… te gaan zwemmen! Kortrijk telt momenteel vier publieke zwembaden, waarvan drie overdekt en eentje in open lucht.

Zwembad Mimosa

Misschien wel een van de kleinste zwembaden in Kortrijk, maar dat betekent niet dat je Mimosa aan de kant moet laten liggen. Doordat het zo klein is en meer aan de rand van Kortrijk ligt, komt er ook veel minder volk, dus als je wilt dat niet te veel andere zwemmers ijs hinderen kan je hier terecht. Ook voor gezinnen met kinderen is het een goede optie, aangezien er een peuterbad is en een indoor/outdoor glijbaan. Tijdens de zomermaanden openen ze zelfs een ligweide buiten, met een recreatief buitenpeuterbad!

(lees verder onder de foto)

Zwembad Lagaeplein

In Heule, deelgemeente van Kortrijk, heb je een zwembad dat iets uitgebreider is dan Mimosa. En met uitgebreider bedoelen we onder andere luxueuzer. Zo zijn er twee bubbelbaden, twee stoomcabines en een sauna aanwezig, waar je voor een kleine bijdrage extra tot rust kunt komen. Ook hier is een glijbaan aanwezig, die uitkomt in het 25-meter bad, en een springplank.

Daarnaast heb je ook nog een minder diep zwembad (met twee kleine glijbanen) en een peuterbad met een kleurrijke glijbaan, die op een regenboog lijkt. Misschien ook nog leuk om te weten: iedere woensdag -en donderdagavond, vanaf 20u30, gaan de lichten uit en kun je baantjes zwemmen met het licht van de zon die ondergaat.

(lees verder onder de foto)

Zwembad Abdijkaai

Wie op zoek is naar echte verfrissing, moet naar zwembad Abdijkaai alias het openluchtzwembad gaan. Het duurste, maar tevens ook het grootste zwembad van Kortrijk. Niet alleen op vlak van aantal baden, ook qua randanimatie overtreft het alle andere zwembaden in deze lijst. Zo heb je er een cafetaria met een ruim aanbod aan ijsjes en gekoelde dranken, een grote grasweide waar je kan zonnen of genieten van de schaduw en de leukste en meest sociale tribune van Kortrijk en wijde omstreken. Naast al deze dingen, kan je er ook pingpongen, springen in het springkasteel of gewoon genieten aan de fontein.
Kortrijkzanen met een Sportkaart kunnen zelfs een tienbeurtenkaart kopen aan slechts 15 euro, wat neerkomt op 1,50 euro per beurt. Geen geld!

Trouwens, dit jaar ging het openluchtzwembad een maand vroeger open dan gewoonlijk én zijn de openingsuren ook lichtjes gewijzigd. Zwemmers kunnen er nu vanaf 11.00 uur al terecht in plaats van 12.00 uur zoals de voorbije jaren

(lees verder onder de foto)

Zwembad Magdalena

Vlakbij de Howest-campus Graaf Karel de Goedelaan kan je baantjes gaan trekken of gewoon lekker gaan plonsen in het Magdalena zwembad. Hier vinden ook de meeste zwemwedstrijden plaats, aangezien er een tribune is waar zo’n 200 personen plaats kunnen nemen. Net zoals in Heule heb je hier 1 diep bad, 1 ondiep bad en 1 peuterbad. Ook springplank en glijbaan (een van de betere trouwens) zijn van de partij. Wat dit zwembad onderscheidt van de andere, zijn de grote glazen wanden. Je zwemt hier letterlijk tussen de bomen. Zeker de moeite waard.

(lees verder onder de foto)

Binnenkort…

Rep je maar snel naar Magdalena of Mimosa, want deze twee locaties verdwijnen eind 2018, omdat er een nieuw zwembad op komst is. Die zou er moeten komen in de kerstvakantie dit jaar nog. Het wordt een echt zwemcomplex, met een olympisch bad van twee meter diep, drie glijbanen, de langste wildwaterbaan van België (!), een all weather buitenbad, een sauna, wellness, noem maar op. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voorzien voor horeca, zowel buiten als binnen.

Aangezien het een zwemcomplex is, met veel recreatieve mogelijkheden, zal de prijs natuurlijk wel een stukje hoger liggen dan bij de andere zwembaden uit de streek, maar niet getreurd: bewoners van Kortrijk kunnen er zwemmen aan een verminderd tarief.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste updates over de zwembaden in Kortrijk? Surf dan naar kortrijk.be/zwemmen.

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.