Waarom een studentenclub goed voor je is

26/09/2019

Tijdens de eerste weken van het academiejaar vind je studentenclubs zowat overal. Hun doel? Zoveel mogelijk schachten zoeken die de toekomst van hun club verzekeren. Maar waarom zou  je eigenlijk lid worden van zo’n studentenvereniging? Hier zijn vijf redenen.

Je maakt vrienden voor het leven 

Net als Spongebob en Patrick kun je je BFF vinden op de meest onverwachte plek. Ook in een studentenclub dus! Studentenverenigingen bestaan vaak uit sociale mensen die dezelfde interesses hebben als jij, én er niet voor terugdeinzen om nieuwe mensen te leren kennen. Geloof ons, je zal vrienden maken in no-time!

Je leert alle toffe plekjes in Kortrijk kennen

Leden van een studentenclub, ook wel commilitones genoemd, kennen vaak elk hoekje van de stad. Zij zijn als het ware een wandelende kaarten die je door Kortrijk zullen gidsen. Eenmaal je met hen op stap bent geweest, zal Kortrijk geen geheimen meer hebben voor jou! Vooral de cafés zoals ‘t Kanon of Den Chips zullen je tweede thuis worden.

Je maakt verre reizen 

Studentenclubs staan erom bekend dat ze altijd gekke activiteiten organiseren. Zo doe je bijvoorbeeld een kroegentocht, de beruchte studentendoop, ga je gaan karten en airsoften én maak je in de lesvrije week zelfs verre (ski)reizen. Après-ski, here we come!

Je krijgt een puik cv

Het lijkt nog een ver-van-je-bed-show, maar een passage bij een studentenclub staat wel degelijk goed op je cv. Als oud-lid kan je verwijzen naar onder meer je extra inzet en assertiviteit. Stuk voor stuk kwaliteiten waar je toekomstige werkgever dol op is. Dus ja, studentenclubs doen meer dan enkel je alcoholtolerantie verbeteren!

Je presteert beter

Tijdens een druk academiejaar zijn studentenclubs niet alleen de ideale afleiding, al dan niet in de vorm van leuke feestjes, ze zorgen er namelijk ook voor dat je betere punten haalt. Vaak kan je studiemomenten bijwonen waar je tips krijgt van oudere studenten, én soms zelfs samenvattingen. Herexamens zullen zo snel verleden tijd zijn!

LEES OOK

Ruth Coppens & Matthew Pyck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.