Waarom mensen zich inzetten voor 11.11.11

11/09/2018

Drie vrijwilligers van de lokale 11.11.11-afdeling van Kortrijk kwamen langs in de studio om hun inzet voor de niet-gouvernementele organisatie (ngo) toe te lichten. “We zijn blij dat we met ons engagement, hoe klein ook, kunnen bijdragen tot een betere wereld”, klinkt het.

Birgit Stragier was 16 jaar oud toen ze zich voor het eerst inzette voor 11.11.11. “Ik ging rond voor 11.11.11 in Oost-Vlaanderen. De leraar Frans kon ons daarvoor warm maken”, vertelt Birgit enthousiast. Ook na haar verhuis naar Kortrijk bleef ze actief als vrijwilliger. Birgit: “Ik kan mij vereenzelvigen met waar 11.11.11 voor staat. Het solidariteitsprincipe, werken aan een betere wereld… voor mij is dat heel belangrijk.” Medevrijwilliger Bert Van Dierdonck sluit zich daarbij aan: “Ook voor mij speelt er een element van solidariteit met mensen van hier, maar ook van het Zuiden. Voor mijzelf stelde ik vast dat er al heel wat mensen actief bezig zijn rond solidariteit met mensen van hier. Ik wilde mezelf dus vooral inzetten voor mensen uit het Zuiden en kwam zo bij 11.11.11 terecht.”

Opvallend, ook vrijwilliger Martine Vandenbussche nam al vroeg engagement op voor de ngo. Martine: “Ik was een 13-jarig meisje, graatmager en opgeschoten. Vooral de bittere koude dagen op 11 november tijdens de huis-aan-huisophaling van 11.11.11 blijven me bij.” 52 jaar later zet ze zich nog steeds in tijdens diezelfde huis-aan-huisophaling. “Het is een moment in het jaar waarop ik mijn oogkleppen openzet en opnieuw bewust gemaakt word van de wereld is een groter dan de mijne. Er is nog een hele wereld die veel meer zorg en aandacht nodig heeft”, aldus Martine.

Beluister het volledige interview.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.