WARMSTE WEEK: Op zoek naar het lijflied van Howest

13/12/2016

Howest wil zich niet onbetuigd laten bij initiatieven als De Warmste Week. Dus zet de Hogeschool West-Vlaanderen graag de warme actie ‘Zoek het lijflied van Howest’ op. Studenten en lectoren kunnen een lied kiezen dat het best bij het DNA van Howest past. Alle liedjes vormen de playlist voor Quindo on tour op alle Howest-campussen in Brugge en Kortrijk, waar je ook een vrijwillige donatie kan doen voor het goede doel. Dit jaar is dat Radio Respect.

Wat als Howest een lied was? Hoe zou dat dan klinken? Funky of punky? Hard of zacht? Strak of zwoel? Muzikaal of met tekst? Dat was de vraag die Howest zich stelde in de aanloop naar De Warmste Week van Studio Brussel. Studenten en lectoren doken in hun muziekcollectie en stuurden hun favoriete lied in.

Met de playlist die de school op die manier verzamelde, gingen Quindo en Stuvo van 12 tot 15 december op tour langs de verschillende campussen in Brugge en Kortrijk. De gekozen nummers werden gespeeld tijdens een liveradio-uitzending. Uit de ingezonden lijst werd uiteindelijk ook het lijflied van Howest gekozen.

Geld voor Radio Respect

En er is meer. Het lijflied werd meegenomen in de Warmste Week van Studio Brussel om geld in te zamelen voor Radio Respect, de sociale werking van Quindo, waarmee maatschappelijk kwetsbare jongeren door media te maken kunnen werken aan hun sociale vaardigheden. Via een speciaal rekeningnummer of tijdens de radioshow kan er gedoneerd worden voor een goed doel.

De opbrengst van deze actie wordt tijdens de Warmste Week bij Studio Brussel overhandigd in De Schorre in Boom.

We zetten voor jullie alles op een rijtje in dit korte overzicht. Benieuwd welk nummer het komende jaar vollen bak uit de campusboxen zal knallen? Of hoeveel geld de actie uiteindelijk opbracht? Hier kom je het te weten:

Campus Rijselstraat

We begonnen de zoektocht in Brugge, bij de jongens en meisjes van de Howest campus in de Rijselstraat. Hoe dat ging kan je hier horen:

De sfeerbeelden kan je hier bekijken:

Campus Sint-Jorisstraat

Dé campus met de softe opleidingen zorgde voor heel wat ambiance in onze radiostudio. Herbeleven kan je steeds via onderstaande link.

Ook heel wat knappe binken en hete wijven aan onze microfoon, staren kan hier:

Campus Graaf Karel de Goedelaan

Sweet ol’ Kortrijk, waar de studenten samen met ons twee uren lang op zoek gingen naar dé plaat. Beluister het resultaat hier:

De fotoreeks vind je hier:

Campus Renaat De Rudderlaan

Op donderdag reden we een laatste keer uit, ditmaal naar campus Renaat de Rudderlaan, tevens in Kortrijk. Ook nu gingen we twee uur lang op zoek naar dé laatste van de Howest studenten, docenten en personeelsleden. Herbeluister hier de uitzending!

En ook de foto’s van donderdag kan je nu bekijken:

Broos Claerhout

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.