Wat deden de Quindo reporters tijdens Zuiddag?

20/10/2016

Vijf leerlingen uit het secundair onderwijs draaiden tijdens de Zuiddag mee bij Quindo en Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen. De Zuiddag wil jongeren stimuleren om zich te engageren voor een duurzame en rechtvaardige samenleving. Wat hebben de twee Quindo reporters van de dag uitgestoken?

Vroeg in de ochtend kregen Nina en Aamad een spoedcursus ‘reportage – en interviewtechnieken’. Welke antwoorden heb je nodig? Hoe kan je die krijgen? Hoe formuleer je best je vragen? Hoe werkt je opnametoestel?

Daarna gingen ze op pad. Waar zijn ze allemaal langs geweest, en wie hebben ze allemaal geïnterviewd? Aamad ging met Quindo op tour door Kortrijk, op zoek naar studenten die meewerkten aan Zuiddag. Nina focuste zich op het internationale deel van de Zuiddag, en interviewde verschillende buitenlandse studenten. Herbeluister hieronder de reportages van Nina en Aamad.


Herbekijk de dag in foto’s

quindo-slider-fgh

De volledige fotoalbums van Quindo reporter Aamad kan je hier terugvinden. Nina’s internationale avonturen kan je hier bekijken. Herbekijk zeker ook de Twitter van Quindo en Howest International: Nina en Aamad kaapten onze sociale media gedurende de hele Zuiddag.

Ook in Brugge deden onze reporters mee aan Zuiddag

Vandaag kwamen ook vijf scholieren in Howest een dagje meedraaien in het kader van Zuiddag. Ze volgden o.a. enkele internationale studenten, een Chinese delegatie van onze partneruniversiteit én gingen op bezoek bij andere Zuiddag-scholieren.

Timon Van De Voorde

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.