Nieuwe podcast ‘WatZegtDat?!’ zet impactvolle jongeren in de kijker

09/03/2022

Kilyan Mbemba (17) en Lotfie Ettalhi (16) maken sinds kort samen de podcast ‘WatZegtDat?’ bij Medialab Quindo. In iedere aflevering nodigen ze een opkomend talent uit. Dat kan een influencer, nieuwe producer, muzikant of atleet zijn. Eén iets hebben ze gemeen: ze zijn jong, getalenteerd en hebben een impact op hun omgeving. Het zijn jongeren waar ze zelf naar opkijken.

“De naam ‘wat zegt dat’ komt uit jongerentaal, het betekent ‘hoe gaat het’ weet je wel”, vertelt Kilyan. “We vinden dat we ‘kleine’ artiesten en opkomende influencers een breder platform kunnen geven.” In afleveringen van 20 tot 40 minuten duiken ze in het leven en het werk van hun gast. In de eerste aflevering zit Benielski BM aan de microfoon, de 21-jarige artiest uit Aalst vertelt er over zijn rapmuziek, zijn levensdoelen en relaties en hoe hij in het leven staat. “In het begin had ik wel wat stress voor de studio en het gesprek, achteraf klinkt dat dom want alles liep gewoon super vlot”, getuigt Kilyan.

De eerste aflevering wordt op dinsdag 1 maart om 17u gereleased en zal beluisterbaar zijn via Spotify. Ondertussen kan je ‘WatZegtDat?’ wel al volgen via Instagram en TikTok. Op termijn lanceren ze ook korte video’s.

“Wij volgen alletwee communicatie en media in Guldensporencollege Kaai, dus podcasten is echt helemaal ons ding” zegt Lotfie. “Later willen wij professionele radiomakers worden, dus dit is een goeie oefening.”

Opnemen doen ze in de studio van Quindo, het medialab van Howest, waar ze ook coaching krijgen bij het maken van de podcast. “Wij ondersteunen alle jongeren met een idee, en toen de jongens hiermee kwamen aankloppen waren we onmiddellijk enthousiast” zegt Broos Claerhout, coördinator van Quindo.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.