West-Vlaamse rappers strijden voor titel De Bestn Vant Westn

29/09/2017

Morgen is het opnieuw tijd voor de rapwedstrijd van het jaar, zeg maar de Champions League van de West-Vlaamse rap. Zestien rappers uit alle hoeken van West-Vlaanderen zakken af naar de Magdalenazaal in Brugge om het tegen elkaar op te nemen.

Het is ondertussen de vierde editie van ‘De Bestn Vant Westn’. Het idee ontstond in 2014 omdat West-Vlaamse rappers vaak de provinciegrens over moesten om hun battletalenten te testen. Toen moesten ze rappen tegen rappers met een ander accent en dat zorgde voor problemen. Sam ‘Samoerai’ Durnez bleef echter niet bij de pakken zitten en organiseerde een wedstrijd met enkel West-Vlaamse artiesten.

De organisatie wil alles puur freestyle houden. Zo wordt de line-up pas laat bekend gemaakt zodat de deelnemers zo weinig mogelijk informatie opzoeken over hun tegenstanders. De artiesten weten ook niet tegen wie ze het moeten opnemen. Elke ronde vindt er een nieuwe loting plaats. Dat maakt het moeilijk, maar dat toont volgens de organisatie wel aan wie de beste freestyler van de provincie is.

Het gaat er in de rapbattles vaak hard aan toe. Moeders, kledingstijlen, uiterlijk en persoonlijkheid zijn veelvoorkomende onderwerpen. Geïnteresseerden kunnen zich niet inschrijven, de organisatie nodigt namelijk zelf de rappers uit. De meeste rappers gaan echter niet op de uitnodiging in. Het is dan ook niet goed voor je reputatie als je vernederd wordt tijdens een battle. Zo nodigde de organisatie dit jaar 80 rappers uit waarvan er slechts 16 zullen deelnemen

Wist je trouwens dat De Stroate een partybus inlegt naar Brugge? De bus vertrekt om 19.00 uur stipt aan het Stationsplein te Kortrijk. Terugrit wordt voorzien om 01.00 uur. Voor de busrit betaal je 5 euro, tickets kosten 11 euro.

Bekijk nu de finale van vorig jaar!

Picture by Pexels

Christiaan Verschave

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.