We Will Remember Them

WE WILL REMEMBER THEM (2)

‘We Will Remember Them’ kadert binnen de herdenking van 100 jaar Grote Oorlog, een actueel thema in onze streek. Kinderen en jongeren uit instellingen voor bijzondere jeugdzorg vzw De Korf (Kortrijk) en De Loods (Loker) werken vier jaar lang aan het project.

4In verschillende ateliermomenten worden ze klaargestoomd om de frontlinie van WOI af te wandelen. Bij Quindo leren
de gasten alles om zelf reporter te worden en uitgebreid verslag uit te brengen van de staptochten. Andere workshops, voorzien door vzw ZIT-In, gaan over theater, fotografie. De gasten maakten onder andere zelf postkaarten om tijdens de staptochten te versturen. Maaike Cafmeyer ontfermt zich als trotse meter over het project.12 april 2016 - bezoek Koningin Mathilde - Djanlissa Pringels (3)

Van januari tot april 2016 werkten 10 jongeren iedere woensdagnamiddag aan hun media skills. Ze maakten verschillende radioshows, leerden hoe ze interviews moesten afnemen, fotografeerden intigrerende plaatsen in Kortrijk en leerden de foto’s bewerken en online plaatsen, ze verfilmden hun eigen verhalen… Ze kregen persoonlijke tips van Studio Brussels enige echte Linde Merckpoel.

Enkele van de jongeren kregen de kans om Koningin Mathilde te ontmoeten. Zij bezocht de Radio Respect-werking van Quindo op 12 april 2016. Meer informatie over het bezoek van de Koningin vindt u hier.

Stad Kortrijk gaf hen zelf de opdracht een bevraging te doen van de jongeren op het Conservatoriumplein, omdat ze die zelf niet bereikten. In augustus 2016 wandelde de groep het lichtfront af, ‘In Vlaamse Velden,’ en brachten de hele tocht nauwkeurig in beeld. De VRT kwam zelfs even meewandelen. Hun reportage kan je hier bekijken:

2016-09-06_12h39_46

In december 2016 begint een nieuwe atelierreeks waarin een nieuwe groep jongeren opgeleid wordt om hun staptocht van Ieper naar Parijs, in april 2017, te verslaan. Yes We Can!

Meer informatie over het project vind je op de website.

Het ‘We Will Remember Them’- project werd gerealiseerd met de steun van Rotary Groeninge Kortrijk  en Militair Commando West-Vlaanderen.

Radio Respect wordt mede mogelijk gemaakt door het Streekfonds West-Vlaanderen en het Koningin Mathildefonds, beide beheerd door de Koning Boudewijnstichting.