Wie wint de eerste at home versie van “De Bestn Vant Westn”?

25/10/2020

Hip-hopheads, opgelet! Wie dacht dat er dit jaar niet gezocht zou worden naar een opvolger voor MC Illusions, heeft het mis. Ook dit jaar gaat Phatmark (voor de 7de keer al) op zoek naar De Bestn Vant Westn.

“De Bestn Vant Wadde?” Tijdens De Bestn Vant Westn, nemen 16 rappers het tegen elkaar op om uit te maken wie zich 1 jaar lang de beste (freestyle) battle rapper van West-Vlaanderen mag noemen. 3 keer al mochten leden van De Stroate deze titel mee naar Kortrijk nemen. Met MC Rizz, neemt ook dit jaar iemand deel die zijn liefde en skills voor (battle) rap vond via De Stroate.

Online evenement

Phatmark nam het risico niet om er dit jaar een live evenement van te maken. In plaats daarvan, koos het collectief om het concept iets aan te passen en er een online evenement van te maken. Normaal gezien worden alle battles gefreestyled. Maar omdat dit online bijna onmogelijk is, beslisten ze om de MC’s de kans te geven om hun battles te schrijven en op te nemen. Op dit moment zijn de MC’s bezig met hun kwartfinale voor te bereiden en op te nemen. Daarvoor krijgen ze tot 28 oktober om 23 u. Op 29 oktober, worden de battles upgeload op Soundcloud.

Publieksstem en jurystem

Nog nieuw dit jaar is dat ook het (in dit geval online) publiek een stem heeft. Daarnaast is er ook nog de jury bestaande uit Vorre & Siebrand die mee beslist en feedback geeft op de battles. Als de battles ingediend en geüpload zijn, wordt er een poll geplaatst in de Facebook groep “Westvlamsche hiphop“. De links naar Soundcloud worden ook gedeeld onder de poll. Als de deadline van de polls verstreken zijn, worden ook de juryleden gecontacteerd om hun feedback te geven en wordt meteen erna de loting gedaan voor de volgende ronde.

Kwartfinale

Op dit moment bevindt de wedstrijd zich in de kwartfinale. Daarin neemt de Kortrijkzaan MC Rizz het op tegen Luke. De andere 3 battles zijn:

Baksteen vs Tovenoare
Joey Jogging vs Sea Lion MC
Flowerik vs Zelebeeste

Als je dit evenement wilt opvolgen, vergeet niet om eerst lid te worden van de Facebook groep “Westvlamsche Hiphop”. De volgende ronde staat online vanaf 29 oktober. Stemmen kan dan tot 31 oktober.

Lees ook:

Tristan Isaac

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.