‘Wietwinkel’ De Boeren in 5 vragen en antwoorden

18/12/2018

De Boeren opende afgelopen weekend de deuren op de Graanmarkt in Kortrijk. Op sociale media heerste veel onduidelijkheid over de producten die er in de rekken liggen en de winkel werd al snel een wietwinkel genoemd. Wij vroegen Nicolas Debouverie, een van de zaakvoerders, hoe het nu precies zit.

Welke producten liggen er in de rekken van jullie winkel?

We verkopen zowat alle afgewerkte producten met hennep die er bestaan zoals kledij. Maar ook voeding, denk maar aan hennepzaad. En natuurlijk ook de CBD-producten, waarover zoveel ophef ontstaan is de laatste dagen.

Wat zijn CBD-producten?

CBD staat voor cannabidiol en is een van de meest actieve bestanddelen van cannabis. Het andere bestanddeel is THC en is beter gekend als de cannabis waar je high van wordt. Wie onze producten koopt, zal zeker niet high worden. Wij beschouwen ons dus niet als een wietwinkel maar een hennepwinkel.

In welke mate is de winkel legaal?

Wat we kunnen garanderen is dat alle producten verkocht worden met certificaten, zoals dat overal in Europa het geval is. Zo zijn er veel gelijkaardige winkels in Italië, Frankrijk, Spanje, Luxemburg… ook in Wallonië en Brussel worden die producten op dezelfde manier verkocht. Dezelfde wetgeving komt telkens terug. In België zijn er vaak controles van de overheid en dat is meer dan normaal. Het is ook een kans om te tonen dat we in orde zijn met alles.

Waarom hebben jullie gekozen voor de naam ‘De Boeren’?

Zuid-West-Vlaanderen was vroeger gekend voor de vlasboeren. We wilden dat terugbrengen naar regio Kortrijk maar maakten er dus hennepboeren van.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een hennepwinkel te openen?

Een van de initiatiefnemers, Kevin Vu, woont in Brussel en zag dat de hype rond gelijkaardige winkels daar echt de kop op stak. En we dachten: waarom zouden we dat niet eens in Kortrijk proberen? Zo gezegd, zo gedaan.

Beluister het volledige interview.

Jarne Pollie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.