Wildebras krijgt 25.000 euro om ‘wild’ spelen te verspreiden

17/12/2018

Wildebras ontvangt 25.000 euro van Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) om hun speelvisie te verspreiden naar andere steden en gemeentes. Het Kortrijkse project stimuleert kinderen, jongeren en hun ouders om buiten te spelen en te experimenteren in de ongerepte stukken van een stad.

De extra ondersteuning zal gebruikt worden om andere steden te overtuigen van het nut van ‘wild’ spelen in een stad. “Het is de bedoeling om te tonen hoe het hier in Kortrijk werkt, met onze palen die wilde speelzones aanduiden en het speeleiland in het Van Raemdonckpark. Kinderen moeten overal de kans hebben om vrij te spelen, los van het klassieke speelterrein”, legt initiatiefnemer Jolle Desloover uit. Maar het blijft niet bij good practices. Jolle Desloover: “In 2019 willen we met Wildebras naar scholen trekken en onze speelzones meer openhouden, onder meer tijdens vakantieperiodes.” Met andere woorden: Kortrijk gaat een speels jaar tegemoet.

In totaal maakt Gatz ruim 800.000 euro vrij voor experimentele jeugdprojecten. “Het is van groot belang om elke vernieuwing in het jeugdwerk te blijven stimuleren en ondersteunen”, klinkt het.

Naar buiten! 🛷🎅🏻
…overal Wildebras nu #papasafbeulen

Geplaatst door Wildebras op Zondag 10 december 2017

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.