Win! Een ticket voor boksclash tussen Delfine Persoon en Killer Mel

07/03/2019

Nu zaterdag verdedigt Delfine Persoon haar wereldtitel bij de lichtgewichten tegen de Amerikaanse Melissa St. Vil alias Killer Mel in Kortrijk Xpo. Als de West-Vlaamse bokster wint, wordt ze al voor de tiende keer WBC-wereldkampioen.

De clash tussen Persoon en Killer Mel is het eerste professionele boksgala in 20 jaar in Kortrijk. Bovendien staat er veel op het spel voor de bokster uit Hooglede-Gits. Bij winst sleept ze niet alleen haar tiende wereldtitel in de wacht maar mag ze het ook opnemen tegen de Ierse Katie Taylor, die naast een WBA-titel ook een IBF-titel op zak heeft. Die wedstrijd zou plaatsvinden op 1 juni in Madison Square Garden in New York. Dat belooft.

WBC, WBA, IBF …

Wat houden die afkortingen eigenlijk precies in? Het gaat om de World Boxing Council (WBC), de World Boxing Association (WBA), de International Boxing Federation (IBF). Daarnaast heb je ook nog de World Boxing Organization (WBO). Dat zijn professionele boks- en worstelorganisaties, de zogenaamde boksbonden, die hun eigen kampioenschappen organiseren.

Vier tickets

Wil jij helemaal gratis naar het belangrijke boksgala? Stuur dan als de bliksem het juiste antwoord op de onderstaande vraag van organisator Kurt Goethals (No Nonsense) naar onze Facebookpagina. Moet je het antwoord schuldig blijven? Bestel hier je tickets.

10e wereldtitel voor Delfine Persoon?

Win tickets voor Delfine Persoon vs. Melissa X St. Vil: eerste professionele boksgala in 20 jaar in Kortrijk 🗣️🥊

Geplaatst door Quindo op Donderdag 7 maart 2019

 

Pics by ‘pertrettentrekker’ Tony Decruyenaere

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.