Winter in Kortrijk breidt uit

30/11/2018

Op vrijdag 7 december gaat het evenement ‘Winter in Kortrijk’ van start. Net zoals vorig jaar is de blikvanger een kerstmarkt op het Schouwburgplein. Nieuw is dat je de komende eindejaarsperiode ook kan afzakken naar een kinderkerstfoor en een pop-upwinterbar.

In Kortrijk is het de traditie dat eerst Sinterklaas langskomt vooraleer de kerstman arriveert. Daarom start ‘Winter in Kortrijk’ dit jaar op 7 december. Dat is het officiële begin van een aantal activiteiten die in het teken staan van de eindejaarsperiode. “Er is voor elk wat wils”, vertelt Merijn D’hondt, coördinator van het project. “Je hebt de ijspiste waar je rondjes kan draaien aan democratische prijzen. Daarnaast is de binnenstad verlicht en dus ideaal voor de laatste kerstshopping.”

Naast het centrum van Kortrijk, heeft elke deelgemeente een eigen kerstmarkt. Deze duren wel minder lang, maar zijn zeker de moeite waard.

(lees verder onder het interview)

Ook Budascoop duikt de winter in 

Goed nieuws voor de filmliefhebbers, de Budascoop wordt tijdens de kerstvakantie omgetoverd in Winterwonderland. De zogenaamde ‘cinéMammoet’ zorgt voor het nodige knutsel- en speelplezier vóór en na de film. Op het filmprogramma staan avontuurlijke kinder- en familiefilms zoals Grote Boze Vos, Remi sans famille, Frankenweenie … Verder zijn er ook nog activiteiten en voorstellingen op locatie, zoals Splash, een voorstelling in het zwembad.

Pics by Indy Denys

Hafsa Faïk

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.