Winter is coming: daar zijn de winterbars

13/11/2018

Na het succes van onder meer het WK-dorp Pana en Nuba-R, openen er de komende weken niet minder dan vier pop-up winterbars hun deuren! Met Akademy krijgt Kortrijk er ook een pop-up club en kunstgallerij bij.

Chalet Wunderbar

Na het succes van het WK-dorp Pana slaan Omniplex, Duma Rent en Content Events opnieuw de handen in elkaar. Deze keer toveren ze de Blauwe Hoeve om tot Chalet Wunderbar, de zogenaamde warmste chalet van België. Je waant jezelf er meteen in de bergen dankzij een skilift, say what? De winterbar opent nu donderdag al de deuren. De Funkzone Brothers, krijgen de eer om het openingsweekend op gang te trappen. Tijdens de Warmste Week komen onder meer DVTCH Norris en Rootsriders optreden ten voordele van Music for Life.

Moose bar

Goed nieuws voor de studenten op ’t Hoge. Ook daar krijgen ze binnenkort een winterbar. En wat voor eentje! De Moose Bar is een concept onder beheer van Versuz. Naast een Moose Bar in Antwerpen, Hasselt, Gent, Mechelen en Leuven komt deze après-skihut Kortrijk onveilig maken! Deze 175 vierkante meter grote winterbar biedt plaats voor 200 studenten en après-skifans. Losgehen kan je tijdens thema-avonden zoals de Timemachineparty, Goet Fout, Plezant Gênant en live optredens. Ook Moose Bar opent dit weekend al de deuren, al begint hun openingsweekend pas vrijdag.

Sibäria

Op dit moment wordt de oude bioscoop Limelight omgebouwd tot Sibäria! Na een jarenlange periode van leegstand hebben Dieter Declerq, Mathieu Clarysse en Kelly Libaers eindelijk een nieuwe (weliswaar tijdelijke) invulling gevonden voor het art deco gebouw. Recent werd dit gebouw nog gebruikt door kunstencentrum Limelight, De Kreun en Wauw. Nu maakt een van de initiatiefnemers van Nuba-R er dus een danstempel van. Sibäria opent op donderdag 29 november de deuren.

Papago

Deze pop-up winterbar bevindt zich in de tuin van de voormalige meubel- en kledijzaak Papago. Drie jaar geleden stortte het gebouw in, door grote werken in de straat, maar omdat de 19de eeuwse gevel beschermd is, moet de gevel gestut worden. Het stukje groen achter de gevel is de oudste stadstuin van Kortrijk. Als je daar zit, vergeet je meteen dat je middenin het stadscentrum bent. Perfect dus om tot rust te komen na het kerstshoppen. Om de veiligheid te garanderen werd een overdekte brug aangelegd die de straat verbindt met de winterbar.

Akademy

De eigenaars van Nude, toveren vanaf zaterdag 17 november feestzaal K20 in de Pottelberg om tot een club en kunstgalerij. Het is geen winterbar, maar past wel in dit lijstje pop-ups. Via workshops, dansavonden, exposities enzovoort, willen de broers Ottevaere en Feysal Ghafelzadeh van Akademy een sociaal en creatief platform maken. Dit creatief centrum zal twee verdiepingen tellen. De eerste verdieping dient als club en lounge, terwijl op de tweede verdieping het creatieve gedeelte plaatsvindt. Vanaf zaterdag 17 november maken Frank De Mulder en Rasco J gebruik van de expositieruimte, terwijl Jamie 3:26, Kong & Grats en Sennah trp zorgen voor de beat.

Clubben in Kortrijk? Nieuwe discotheek op Pottelberg 🕺🎶

Geplaatst door Quindo op Donderdag 25 oktober 2018

Tristan Isaac

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.