‘WONDER’ is het nieuwe stadsfestival van Kortrijk

21/09/2020

Door het coronavirus kon het stadsprogramma van de ‘Biënnale Interieur’ niet doorgaan. Alle Kortrijkse creatieve partners hebben samen een concept uitgewerkt waarbij alle coronamaatregelen gerespecteerd kunnen worden. Wonder is het resultaat van die samenwerking. Het nieuwe stadsfestival gaat door van 15 oktober tot 15 november. Op 12 verschillende locaties in Kortrijk zullen allerlei kunstenaars en muzikanten een maand lang het beste van zichzelf geven.

Broelkaai 6, de creatieve hotspot aan de verlaagde Leieboorden, is één van de locaties. Daar wordt o.a. We Are Next Generation georganiseerd. Je kan er kennis maken met getalenteerde ontwerpers. Er zullen allerlei thema’s aan bod komen, van innovatief product design en gaming tot de toekomst van de architectuur.

Een andere locatie van het festival is Wilde Westen. Eén van de optredens die ze organiseren is dat van SX. De Kortrijkse band staat op 5 november in Depart in Kortrijk. Tickets voor dat concert zijn hier te koop.

De overige locaties zijn Hangar K, Bib Kortrijk, Budafabriek, Kiosk, K-Totem, Interieurhuis, The Level, Design In Shops, Texture, Budascoop, Penta en de Leieboorden.

Stijn Debaillie, één van de organisatoren, gaf afgelopen zaterdag bij Alexander wat meer info over het festival. Je kan dat interview hieronder beluisteren.

 

Quindo · Interview – Stijn Debaillie over Wonder, het gloednieuwe stadsfestival – door Alexander Ballekens

Meer info over het volledige festival vind je op wonderkortrijk.be!

Lees ook:

Alexander Ballekens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.