Word orgaandonor!

09/02/2018

Meer dan 2.500 Kortrijkzanen registreerden zich als orgaandonor. Daardoor is Kortrijk de stad met het hoogste aantal geregistreerde orgaandonoren in België. 

Campagne gaat door 

Met de slogan ‘Eén orgaandonor kan tot 8 mensenlevens redden’ voert stad Kortrijk al bijna vijf maanden campagne. Midden januari stond de teller op 2.500. “Het blijft belangrijk om mensen te overtuigen zich te laten registreren. De perceptie leeft dat dit niet nodig is omdat iedereen automatisch donor is maar de praktijk bewijst het tegendeel.”, verduidelijkt schepen van Mensen en Gebouwen Arne Vandendriessche (Open VLD). Jaarlijks sterven 100 Belgen die op een donororgaan wachten.

Schepen doet oproep

Wie zich als donor wil registreren, meldt zich aan met de identiteitskaart in het stadhuis. Het document wordt via het rijksregister automatisch aangevuld, dit neemt amper 1 minuut in beslag. “We zijn ook aan het kijken om de registratie via de smartphone te laten verlopen, via de app Itsme“, vertelt schepen Arne Vandendriessche. “Dit jaar nog willen we de kaap van 5.000 orgaandonoren halen.”


Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.