Word volgend jaar deel van het collectief van de Letterzetter

28/06/2021

De openbare bibliotheek van Kortrijk organiseert op 4 en 5 september opnieuw een zomerkamp op zoek naar regionaal schrijftalent. Het kamp is een onderdeel van het collectief van de Letterzetter. Sinds 2015 bestaat de Letterzetter als het officiële stadsdichterschap van Kortrijk.

Het collectief van de Letterzetter wordt sinds 2019 aangevoerd door dichter en schrijver Anneleen Van Offel. Omdat enkele leden het schip verlaten zoeken ze nu dus nieuwe schrijvers. Dat doen ze door middel van een zomerkamp in het eerste weekend van september. Het thema van het kamp dit jaar is ‘Thuiskomen’ en dat neemt Letterzetter Anneleen Van Offel behoorlijk letterlijk. Er zijn het hele weekend ateliers, schrijfopdrachten, uitstapjes en je kan er ook de nacht doorbrengen op een locatie die geheim wordt gehouden.

Onder de vleugels van de Letterzetter zet je de eerste stappen in het literaire landschap en maak je deel uit van het Memento Woordfestival. Je ontmoet er schrijvers en dichters en kan ervaringen delen met gelijkgestemden. Het zomerkamp vormt de aftrap van een nieuw werkjaar voor het collectief en is gratis. Voorwaarde is wel dat je tussen 16 en 28 jaar bent en in de regio Kortrijk woont of studeert.

Op dit moment maken al enkele mensen deel uit van het collectief. Dat wil zeggen dat het aantal plaatsen beperkt is.  Inschrijven voor het zomerkamp moet vóór 19 juli 2021 via de website van de letterzetter.

<

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.