Op aanvraag

ON-DEMAND: Maak zelf radio! (scholen en groepen)

Radiokriebels of gewoon eens nieuwsgierig naar hoe radio gemaakt wordt? Dan is deze kennismakingsworkshop iets voor jou!

Een straf radio-idee? Een vernieuwend format? Een programma dat nog niet gemaakt is maar volgens jou de radiogolven dringend onveilig moet maken? Geen idee hoe daar aan te beginnen? In deze drie uur durende kennismakingsworkshop kom je in aanraking met de verschillende aspecten van een radioprogramma. We beginnen met een kort stukje inleiding maar vliegen er daarna al snel in. Na deze intensieve workshop ga je naar huis met een eigen radioprogramma én een duidelijk overzicht van hoe je een programma opbouwt en wie er allemaal aan meewerkt. Daarna kan je bij Quindo aan de slag als vrijwilliger.

Onze medewerkers fietsen je door de basiscompetenties: hoe bereid je een show voor, wat zijn de elementen van een goed programma, hoe werken al die knopjes van de studio, hoe neem je een show op, hoe zet je je show online en nog heel wat meer.

Je krijgt een introductie, en daarna is het aan jullie: tegen het eind van de workshop steken we een volwaardige radioshow in elkaar.

De workshops organiseren we voor scholen (5de en 6de leerjaar lager onderwijs, secundair onderwijs en hoger onderwijs), bedrijven en groepen tot 12 deelnemers. Prijs en datum op aanvraag via info@quindo.be

Bij inschrijving verklaar je jezelf akkoord met het huisreglement workshops.

Wat?

Kennismakingsworkshop Radio

Voor wie?

Iedereen +16j

Waar?

Quindo, 2de verdieping Muziekcentrum, Conservatoriumplein 1

Prijs?

Op aanvraag